• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Taner Yıldız bor madenlerine garanti verdi

Taner Yıldız bor madenlerine garanti verdi
Yeni bir tesisin açılışına katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız, bor madeniyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Açılış töreni öncesi Havran Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Taner Yıldız, Ak Partili Belediye Başkanı Emin Ersoy'dan belediye çalışmaları ile ilgili brifing aldı. Bakan Yıldız, Havran köylerinin elektrik sorunlarının çözüme kavuşacağını söyledi.

Balıkesir genelinde 90 köyün elektrik dağıtım tesisatının yenileneceğini belirten Taner Yıldız, "Köylerde elektrik tüketimi, tarım alanlarındaki yeni yatırımlar ile birlikte artıyor. Buna bağlı olarak bazı köylerimizde elektrik dağıtım ağlarının yenilenmesi gerekiyor. Tarım alanlarımızda köylerimizin aldığı bu destek, bazı yerlerde yaklaşık 3-4 katına çıkartıldı. Elektrik tüketimi de bu tarzda gelişti. Şimdilerde 90 köyümüzün elektrik tesisatlarını yeniliyoruz. Balıkesir'deki güç artışı çok az ilde var. Havran için de bazı köylerimizde bu yönde sorun var. İnceleyip, bakıp daha iyisini, daha güzelini yapacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Balıkesir Havran ilçesinde Özdoğu Kuzey Ege Bakır İşletmeleri firmasına ait tesisin açılışını yaptı. Açılışı yapılan tesisin 75 milyon dolar yatırım yaptığını belirten Bakan Yıldız şunları söyledi: "MTA burada, 10 bin metrede sondajla burada yaklaşık 20 milyon tonluk bakır, molibden rezervi tespit etti. Kamu bulup özel sektör işletecek. Yapı bu. Tükettiğimiz bakırın yüzde 80'ini ithal ediyoruz. Bunun mutlaka ithalatının engellenmesiyle ilgili yeni sahaların açılması gerekiyor. Yılda 1,2 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Bu tesis, ekonomimize büyük katkılar sağlayacak."

Törene, Bakan Taner Yıldız ile birlikte Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, MTA Genel Genel Müdürü Mehmet Üzer, Balıkesir Ak Partili milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Tülay Pabuşçu, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal katıldı. Açılış kurdelesinin protokol mensuplarıyla kesilmesinin ardından, plaket töreni yapıldı. Havai fişeklerin de atıldığı törende dualar okundu ve kurban kesildi. Bakan Taner Yıldız, açılış töreninin ardından, İzmir'deki programına katılmak üzere bölgeden ayrıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim