• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Taner Akkuş’dan ’Empatiye Davet’ Seminerleri

Taner Akkuş’dan ’Empatiye Davet’ Seminerleri
Ümraniye Atakent Kültür Merkezi'nde Stratejist Taner Akkuş koordinatörlüğünde "Empatiye Davet" seminerlerinin ilki gerçekleştirildi.

Ümraniye Atakent Kültür Merkezi'nde Stratejist Taner Akkuş koordinatörlüğünde "Empatiye Davet" seminerlerinin ilki gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü bünyesinde Ümraniye Atakent Kültür Merkezi'nde Polis Medya Grubu Genel Koordinatörü Strateji Geliştirme Uzmanı Taner Akkuş'un sunduğu İstanbul otobüs şoförlerinin yaşadığı sorunları topluma duyurmasına yönelik "Empatiye Davet" isimli seminerler dizisinin ilki düzenlendi.

Moderatörlüğünü Stratejist Taner Akkuş'un üstlendiği ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye SGK Müdürü Coşkun Bilgin, Ak Parti Ümraniye YKM Başkanı Yavuz Urgun, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, bürokrasi, siyaset, iş dünyası ve STK'ların önemli temsilcilerin katıldığı program duygu dolu anların yaşanmasına sahne oldu.

Açılış konuşmasında söz alan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, "Böyle bir projenin tüm kamu personellerinin ihtiyacına yönelik samimiyetle ele alınması takdire şayan. Projenin toplumun ihtiyaçlarına cevap verdiği yönünden tüm kamunun STK'ların sendikaların ve iş dünyasının katılım sağlaması gerekirdi. Bu projeden bana ilk bahsedildiğinde büyük bir şerefle katılacağımı ve bundan sonraki seminerlerin maddi ve manevi destekçisi olacağımı belirttim. Kamu personellerinin karşılaştığı sorunları toplum ile paylaşamaması büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği görerek "Empatiye Davet" isminde projelendirerek hayata geçiren Taner Akkuş kardeşime, projeye öncü olan İBB Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğüne teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" dedi.

Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk de projede emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Kamu personellerinin görev esnasında kendilerine yönelik çeşitli şiddet içeren ve hoş olmayan tepkiler karşısında kendilerini ifade etme hakkı neredeyse yok gibidir. Bu bağlamda "Empatiye Davet" projesi hızır gibi yetişmiştir. Hatta geçenlerde Müftülüğümüze bağlı bir imama yönelik görev esnasında ciddi bir fiili şiddet olayı yaşanmıştır. Bu nedenle bu projenin günümüz Türkiye'sinde uygulanmasının gerekliliği ve böylesi anlamlı ve manidar bir projeye tüm kamunun sahip çıkarak desteklemesi gerekir" dedi. Yılmaztürk, sözlerini projenin Ümraniye Müftülüğünce de talep edildiğini belirterek bitirdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Ümraniye SGK Müdürü Coşkun Bilgin de kendisine projenin daveti gelince çok şaşırıp, mutlaka içinde veya herhangi bir yerinde nasıl olabiliriz diye düşünmeye başladığını söyleyerek sözlerine söyle davam etti: "Bu proje çalışanların yasal ve sosyal haklarını savunma ve toplumda kamu personellerinin yaşadığı sorunlara yönelik bir ifade etme özgürlüğünün kapısını açmıştır. Bu bağlamda projenin mimarı Taner Akkuş Beyi ve öncü olan İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğüne şükranlarımı sunarım" ifadelerini kaydetti.

Konferansa Ak Parti Ümraniye YKM Başkanı Yavuz Urgun da davetliler arasından söz alarak yaşlıların da aynı sorunlarla karşılaştığını ve bir gün herkesin yaşlanacağını ve bu anlamda "Empatiye Davet" projesinin böyle bir farkındalık oluşturması açısından fırsat olduğunu belirtti.

ÖZBÜRO-İŞ Sendikası İstanbul İl Temsilcisi Hasan Sivri, seminerde söz alarak katkıda bulundu. Sivri, insanları herhangi bir otobüse yolcu olarak binerken bir günaydın demeleri, inerken de kolay gelsin demelerinin çok şeyi değiştireceğini değinerek empatiye davet etti.

Ümraniye Gündemi Medya Grubu Başkanı Kerim Öztürk de böyle bir projenin özellikle Ümraniye'den start verilmesine çok sevindiğini ve desteklediğini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Programın son konuşmacısı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Özalp de Amerika'da yaşsadığı ilginç bir anıdan hareketle Türk toplumunda da aynı insanlık ve medeniyet anlayışı çerçevesinde bakılmasının gerektiğini dile getirerek kamu personellerinin gerçekten mağdur olduğunu ve insanların da medeni bir şekilde kendilerini empati yaparak mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi temennisinde bulundu.

Seminerin kapanış konuşmasında Proje Koordinatörü Taner Akkuş konferansa katılım gösteren tüm davetlilere yürekten şükranlarını sunarak projenin devamı açısından gereken her türlü hizmetlerin sonuna kadar takipçisi olacağını dile getirerek tüm kamuoyunu "Empatiye Davet" etti.

Bu güzel ve anlamlı geceye İETT Otobüs İşletmeleri Kurumsal İletişim Daire Başkanlığının konferanslar dizisine katılım sağlanmamasına yönelik talimat verdiği iddiası her ne kadar katılımcılar arasında üzüntü oluştursa da gölge düşüremedi.

Taner Akkuş’dan ’Empatiye Davet’ Seminerleri

Taner Akkuş’dan ’Empatiye Davet’ Seminerleri

Taner Akkuş’dan ’Empatiye Davet’ Seminerleri

Taner Akkuş’dan ’Empatiye Davet’ Seminerleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim