• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Tandem Pilotluğu Meslek Oluyor

Tandem Pilotluğu Meslek Oluyor
Tandem Pilotluğu meslek standartlarının hazırlanması amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu moderatörlüğünde toplantı düzenlendi.

Tandem Pilotluğu meslek standartlarının hazırlanması amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu moderatörlüğünde toplantı düzenlendi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan "Çok Hafif Hava Araçları Pilotluğu (Yamaç Paraşütü Pilotluğu) Meslek Standardının Hazırlanması İşbirliği Protokolü" çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıyla, tandem pilotluğunun meslek standartlarının hazırlanması amacıyla ilk adım atılmış oldu.

Babadağ'dan yapılan uçuşların daha güvenli hale getirilmesi, ticari tandem pilotluğunu yeterli kişilerin yapması amacıyla başlayan çalışmalar kapsamında düzenlenen toplantıya Mesleki Yeterlilik Kurumu adına Eyyüp Onat, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, FTSO Hukuk Müşaviri Ezgi Kullukçu, yamaç paraşütü pilot kooperatifi başkanı Celal Yıldız, Pilotlar Cemal Övet ve Faruk Bozkurt, Zeytin Grup'tan Zuhal Selçuk katıldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu görevlisi Eyyüp Onat, iki gün süren toplantının ardından yaptığı değerlendirmede "Tandem Pilotluğu için meslek standardı hazırlamak için iki gündür çalışıyoruz. Çok güzel ve verimli bir çalışma oldu. Söylenenlere hep evet evet demeyen gerçekten mesleği tartışan, artısını eksisini tartışan, doğruyu bulmaya çalışan bir ekiple karşılaştık. Bu istediğimiz ölçülere uyuyordu. Herkes fikir birliği etmişçesine olur deyip geçiştirseydi, bu çalışma kötü olurdu. Bazı yerler düzelmezdi ama pilot arkadaşlarım ama bilerek ama bilmeyerek bu rolü üstlendiler. Sorguladılar, sorgulattırdılar. İnceledik, tartıştık. Çok verimli bir çalışma geçti; ancak bizim unuttuğumuz, çalışma heyecanı içerisinde aklımıza gelmeyen noktalar varsa standart görüşe açıldığında onu bulup gösterirlerse sevineceğiz. Fazla bir değişiklik geleceğini sanmıyorum. Tandem pilotluğunun meslek standartları görüşler geldikten sonra 2 ay içinde Resmi gazetede yayınlanır. Bu Mesleki Yeterlilik Kurumunda belgelendirme sürecindeki birinci adım. Şimdi bunun ikinci adımı ulusal yeterliliklerin hazırlanması var. Ulusal yeterlilikte yayınlandıktan sonra belgelendirme süreci başlayacak." diye konuştu.

"BİZ KOOPERATİF OLARAK YILLARDIR BUNU SÖYLÜYORDUK"

Babadağ'dan yapılan ticari uçuşların daha güvenli olması ve yasal altyapısının oluşturulması için yapılan çalışmanın yerinde olduğunu belirten Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, "Biz kooperatif olarak yıllardır bunu söylüyorduk. Yamaç paraşütü ticari pilotluğun da bir standardın oluşması gerekiyor. Çünkü birçok kişi belirli yerlerden sertifikasını alıp buraya gelip ticari olarak burada uçabiliyor. Biz geçen yıllarda bunu değerlendiriyoruz ve yeterli olmadığını düşünüyoruz. Devletin bu konuya el atması çok iyi oldu çünkü ticari tandem pilotluğunun bir standardı var ve buraya ticari olarak çalışmaya gelen pilotların da bu yeterliliği taşımasını istiyoruz. Hep söylüyorduk, şimdi olacağını görüyoruz. Çok güzel bir çalışma oldu, İnşallah sonucuna da varırız" dedi.

Tandem Pilotluğu Meslek Oluyor

Tandem Pilotluğu Meslek Oluyor

Tandem Pilotluğu Meslek Oluyor

Tandem Pilotluğu Meslek Oluyor

Tandem Pilotluğu Meslek Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim