• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Tanal polislerden şikayetçi oldu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davanın ardından, adliye önünde polisin saldırısına uğradığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin geçen pazartesi görülen davanın ardından adliye önünde polisin saldırısına maruz kaldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Tanal'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, davanın ardından adliye otoparkına yöneldiğini, bu sırada kalabalık bir grup Çevik Kuvvet polisinin genç bir kıza hakaret ettiklerini gördüğünü belirtti.

Kızın, polislere "Neden bana bu şekilde hakaret ediyorsunuz" diyerek ağladığını bildiren Tanal, ne olduğunu öğrenmek ve genç kıza neden bu şekilde davranıldığını sormak üzere kalabalığa yöneldiğini aktardı.

"Sen kim oluyorsun?"

Bu esnada Çevik Kuvvet polislerinin, kameralar önünde "Sen kim oluyorsun? Kimsin sen?" dediğini, "kendisini içlerine alıp, itip kakmaya, kolundan çekip sürüklemeye başladığını" savunan Tanal, "Bu muamele karşısında milletvekili olduğumu, vatandaşa ve bana bu şekilde davranmaya hakları olmadığını defalarca belirtmeme rağmen bunu dinlemeyip beni iteklemeye, tartaklamaya devam ettiler" ifadesini kullandı.

Tanal, suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti:

"Şahsıma yapılan kötü muamele nedeniyle tüm kameralar önünde onurum, gururum ayaklar altına alındı ve siyasi kimliğim zedelendi. Çevik Kuvvet polisleri kamu görevlisi olduğumu bile bile, sadece genç bir kızı ağlattıkları için orada neler yaşandığını görmek ve kıza yardımcı olabilmek için yaklaşmam karşısında beni tartaklamışlar, aralarına alıp, itip kakarak, aşağılamışlardır. Yaşadığım olayın TCK'nın 94. maddesinde düzenlenmiş hali ile işkence suçunu oluşturduğu ve kamu görevlisi olmam nedeniyle ağırlaştırıcı nedenlere haiz olduğu ortadadır."

Tanal, dilekçesinde, kendisine saldıran polislerin kimliklerinin tespit edilerek, haklarında "işkence" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından kamu davası açılmasını istedi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim