• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Tam gün yasası görüşmeleri başlıyor

TBMM Genel Kurulu, görüşmeleri birkaç haftadır ertelenen ve kamuoyunda "tam gün" olarak bilinen kanun tasarısının 3 Aralık Salı günü görüşmeye başlanacağı açıklandı.

TBMM'de bu hafta Genel Kurul, "tam gün" düzenlemesi için mesai yaparken, Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu uzun süredir üzerinde çalıştığı raporunu bugün açıklayacak.

TBMM Genel Kurulu, görüşmeleri birkaç haftadır ertelenen ve kamuoyunda "tam gün" olarak bilinen Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı 3 Aralık Salı günü görüşmeye başlayacak.

Temel kanun olarak üç bölüm halinde görüşülecek olan tasarıya göre, memur, subay, astsubay ve askeri öğrenciler; ofis, büro ve muayenehane açamayacak, vakıf yüksek öğretim kurumlarında çalışamayacak. Ancak memurların insani ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmaları bu yasaklamanın dışında olacak.

Sağlık personeli, mesai saatleri dışında da hastane ya da sağlık kuruluşuna çağrılabilecek. GATA'da da sözleşmeli profesör ve doçent çalıştırılabilecek. Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Ancak, olağanüstü durumlarda acil sağlık hizmeti ulaşana kadar sağlık hizmeti veren hekimler ve sağlık görevlileri bu cezaya çarptırılmayacak.

Tasarıyla, profesör ve doçentler, mesai dışında özel hastane ve vakıf üniversitesi hastanesinde çalışabilecek. Bu şekilde çalışabilecek öğretim üyeleri, yüzde 50'si uygulama, yüzde 50'si de akademik faaliyetlerden oluşacak önceki yılın performans kriterlerine göre belirlenecek.

Komisyonlar

Genel Kurul, tasarının görüşmelerinin bitmemesi halinde 6 Aralık Cuma ve 7 Aralık Cumartesi günleri de çalışacak.

Bu hafta TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, 4 Aralık Çarşamba günü yapacağı toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapan torba kanun tasarısını görüşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadın istihdamının artırılmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar, mevcut durum, yürütülen projeler ile yaşanan sorunlar ve hazırlanan teşvik paketi konusunda 5 Aralık Perşembe günü Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na sunum yapacak.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim