• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Tam Eğitim Bursu Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Tam Eğitim Bursu Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü
TED'in başarılı ancak maddi imkanları kısıtlı öğrencilere verdiği "tam eğitim bursu", ilköğretim 2. kademe ve liseden itibaren başlayıp üniversite...

TED'in başarılı ancak maddi imkanları kısıtlı öğrencilere verdiği "tam eğitim bursu", ilköğretim 2. kademe ve liseden itibaren başlayıp üniversite eğitimi sonuna dek devam ediyor. TED İzmir Kolejinde "tam eğitim bursu" ile eğitimlerini sürdüren 5 öğrenci, durumlarından bir hayli memnun olduğunu bildirdi.

Türk Eğitim Derneği (TED), sosyal sorumluluk anlayışından hareketle kuruluşundan itibaren maddi imkanları kısıtlı ve başarılı öğrencilere "tam eğitim bursu" adı altında burs veriyor. TED'in 2003-2004 öğretim yılından itibaren uyguladığı burs programı kapsamında, TED Okullarında ücretsiz eğitim gören öğrencilerin, kitap-kırtasiye, yemek, giyim, servis giderleri ve cep harçlıkları karşılanıyor. İlköğretim 2. kademe ve lise düzeyinde başlatılan burslar, öğrencilerin üniversite eğitiminin sonuna kadar devam ediyor.

Derslerindeki başarıları sayesinde tam eğitim bursu almaya hak kazanan ve TED İzmir Kolejinde eğitim gören öğrencilerden Kayra Pampar, okulun kendisine daha çok artı kazandırdığını söyledi. Okuldaki eğitimden çok memnun olduğunu dile getiren Şeymanur Genbay ise "Bu okul İngilizce eğitim ve sosyal aktiviteler bakımından çok geniş bir kültüre sahip. Bu kültürden çok iyi bir şekilde faydalandığımı düşünüyorum" dedi.

"OKULUMDA ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM"

Eğitim bursu sınavını kazandığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu anlatan Rana İrem Saltık da, "Buraya gelince okuldan fazla bir aile gibi hissettim. Temel eğitimin dışında spor ve sanat eğitimleri var. Sanat alanında çok iyi olduğumu fark ettim. İleride de burada burslu olarak devam etmeyi düşünüyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra okulumda öğretmen olabileceğime inanıyorum" diye konuştu.

TED İzmir Kolejinde çok iyi bir şekilde spor yapabildiğini anlatan Devrim Gürkan Çelik de, okulun hentbol takımında yer aldığını ifade ederek, "Eski okuluma devam etsem belki böyle bir imkanım olmayacaktı. Burada herkesi isteğine göre bir enstrümana yönlendiriyorlar bu da çok iyi bir şey" dedi. Okulda arkadaşlık ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirten Egemen Çikla da TED İzmir Kolejinin özellikle yabancı dil ve sanat eğitimi bakımından çok iyi bir okul olduğunu söyledi.

TED'in kuruluş amaçlarından birinin de maddi durumu iyi olmayan ancak zeki ve çalışkan olan öğrencilere kendi okullarında yüksek standartlarda eğitim vermek olduğunu anlatan TED İzmir Koleji Okul Müdürü İrfan Urhan, Türk Eğitim Derneği Bünyesinde bugüne kadar yaklaşık 10 bin öğrenciye tam eğitim bursu verdiklerini söyledi. TED İzmir Kolejinde şuan 5 tam burslu öğrencinin eğitim aldığını belirten Urhan, "Bu çocukların hayata hazırlanması en önemli görevlerimizden birisi. "Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz" sloganı bu gençlerin Türkiye'nin geleceğine yön vereceğine inandığımız için ortaya konmuş bir slogandır" dedi.

Tam Eğitim Bursu Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Tam Eğitim Bursu Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim