• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

‘Talimatla hutbe yazılıyor’

‘Talimatla hutbe yazılıyor’
CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş: " Hutbeler siyasi müdahalelerle hazırlanır hale geliyor."

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, “Talimatla hutbe yazdırıyorlar. Hutbeler siyasi müdahalelerle hazırlanır hale geliyor. Hutbelerden siyaset akmaktadır” dedi.
Güneş, 28 Kasım tarihinde okunan Cuma hutbesine ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Cuma hutbesinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dağıtıldığını ve camilerde okunduğunu ifade eden Güneş, geçtiğimiz hafta Lüfti Kırcalı Camiinde olduğunu belirerek, “Bu hutbeyi duyduğum zaman şaşırdım” diyerek şöyle devam etti:

“Deniyor ki, ‘özellikle sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan bir haber, milyonları etkileyebilmekte, kitleleri tesir altına alabilmektedir. Kimileri bilgisayar başında, ilahi gözetim altında olduklarını unutarak kişilerin haysiyetini, şerefini zedeleyecek sorumsuz tutumlar sergileyebilmektedirler. Böylece bir taraftan kul hakkına diğer taraftan da toplumda infiale neden olarak kamu hakkına girmektedirler.’

Daha sonra aynı hutbede şöyle deniyor; ‘Zandan uzak durun. Zira zan sözün en yalanıdır, birbirinize kulak misafiri olmaya çalışmayın, birbirinizin özel hallerini araştırmayın’ diye devam ediyor.”

“Diyanet İşleri Başkanlığı siyasete alet olabilir mi, özgürlüklerin kısıtlanmasıyla ilgili bu iktidarın yaptığı bir yanlışın nedenini bahanesini hutbeden açıklayabilir mi?” sorularını yönelten Güneş, şöyle dedi:

“Yine bir yasakla karşı karşıyayız. Yolsuzluklarla ilgili Meclis’te komisyon var, basın yasağı geldi.
Yani hükümetin yaptığı yanlışlıkları Diyanet İşleri Başkanlığı hutbeden camilerdeki Müslüman kardeşlerimize bunun neden doğru olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının siyasete karışması doğru mu?
Diyanet İşleri Başkanlığı ilk defa uzun yıllardan sonra direkt Başbakan’a bağlandı. Anlıyoruz şimdi niye bağlandı, talimatla hutbe yazdırıyorlar.
Hutbeler siyasi müdahalelerle hazırlanır hale geliyor. Hutbelerden siyaset akmaktadır.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim