• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

'Talih kuşu' 100 metre öteden uçacak

Milli Piyango yönetmeliğinde şans oyunlarına 100 metre sınırı getirildi.
Bundan sonra Sayısal Loto, Milli Piyango bayileri okula, camiye 100 metre uzak olacak.
 
ŞANS oyunu bayilerine 100 metre sınırı geldi. Şans oyunu bayileri ile sabit dış mekan reklamlarının yapıldığı yerler, ilk ve ortaöğretim okulları, ibadethaneler ve gençlik merkezlerine 100 metreden yakın olamayacak. Mesafe şartı, lisans sahibi ve satış birimi arasında sözleşmenin imzalandığı tarih itibarıyla aranacak. Mevcut bayiler için 100 metre şartı, aynı işyerinde faaliyette bulunmaya devam etmeleri koşuluyla faaliyete geçiş tarihinden itibaren üç yıl süreyle uygulanmayacak. Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunlarının özelleştirme ihalesine çıkılması için beklenen yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelik değişikliği ile herhangi bir tüzel kişiye veya iktisadi devlet teşekkülüne verilecek şans oyunları lisansı için tanımlanan 10 yıllık süre genişletilerek, ibare, “Lisans süresi, Bakanlar Kurulu kararında yer alan süredir” şeklinde değiştirildi. Lisans sahibi elde ettiği hasılattan ve diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden, Bakanlar Kurulunun lisans süresi için belirlediği oranlarda pay alacak. Lisans değeri, Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen paylar için günün ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak uluslararası finans ve sermaye piyasalarında kabul görmüş değerleme yöntemleri kullanılarak belirlenecek. Yapılacak ihale, Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunda yer alan pazarlık usulü ile yapılacak. Yetkililer, yönetmeliğin çıkmasının ardından ihale için artık geri sayımın başladığını ihalenin muhtemelen 2013 yılının sonuna kadar açılacağını dile getirdi.
 
Amaç çocukları korumak 
 
ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı yetkilileri,  sayısal loto oynatılan bir yerde muhtemelen at yarışı da oynatıldığını, alkol de satıldığını belirtti. Yetkililer, çocukların bu durumdan  etkilenmemesi için bu karar aldıklarını ifade etti.
 
Satış hasılatı 2.2 milyar TL
 
MİLLİ Piyango İdaresi’nin verilerine göre 2012 yılında şans oyunlarının satışından 2.2 milyar lira gelir elde edildi. Piyango’dan elde edilen rakam 558.1 milyon lira olurken, Hemen Kazan’dan 170.9 milyon lira, sayısal oyunlardan ise 1 milyar 485 milyon lira gelir elde edildi. Toplamda da 1 milyar lira ikramiye dağıtıldı. 2.2 milyar liralık satış gelirinin 523 milyon lirası Hazine’ye, 432 milyon lirası kamuya, 186 milyon lirası bayi komisyonu ve aracılık giderleri için ödendi.
 
İlk ihale 2009’daydı
 
MİLLİ Piyango için Mayıs 2009’da yapılan ilk özelleştirme ihalesi, tekliflerin ÖİB’nin belirlediği 1.6 milyar dolarlık başlangıç tutarının üstüne çıkmaması sebebiyle iptal edilmişti. İhaleye, Şans Oyunları Yatırım Holding A.Ş. ve DAF (Doğuş Holding/Alarko Holding/Fina Holding)- Yunan OPAP grupları katılmıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim