• BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Talha Uğurluel, Mekke Ve Medine’yi Anlattı

Talha Uğurluel, Mekke Ve Medine’yi Anlattı
Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği "Peygamber Efendimizin İzinde Mekke-Medine" konferansı yoğun...

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi'nin sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği "Peygamber Efendimizin İzinde Mekke-Medine" konferansı yoğun ilgi gördü. Sinevizyon eşliğinde Salı günü Mekke, Çarşamba günü de Medine'yi anlatan Talha Uğurluel, gündüz saatlerinde öğrencilerle bir araya geldi. Uğurluel'in programları Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle başladı.

Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen konferanslarda, hacca ve umreye bilinçli şekilde gidilmesi gerektiğini kaydeden Talha Uğurluel, hac ve umre ziyaretine insanların büyük ilgisi olduğunu ifade etti.

Uğurluel, "İnsanın hem bedeni hem de imkanıyla yaptığı çok önemli iki adım olan bu ibadetler titreyen bir kalple, pırıl pırıl bir hissiyatla gerçekleştirilmesi gerekir. Açık bir zihinle, dolu dolu bir hissiyatla ibadetleri gerçekleştirmenin yolunu sahabenin hayatında aramak gerekir" dedi.

Talha Uğurluel, "Hac ya da umreye gidecek Müslümanlar kutsal topraklarda daha bilinçli hareket etmelidir. Yüce Allah'ın yeryüzünde kendisine ayırdığı tek toprak parçası Kâbe'dir. Bu nedenle Kâbe'nin yer aldığı Mekke ve hicretin yapıldığı Medine şehirlerinin Müslüman Alemi için büyük bir anlamı vardır. Uzun yıllar Osmanlı Devleti'nin himayesinde kalan ve çok iyi korunan kutsal topraklar, bu sayede bugünlere kadar tüm güzelliği ve ihtişamıyla gelebilmiştir. Allah, bu yolculuğu yaşamayı her Müslüman kuluna nasip etsin. Allah oradaki ibadetlerimizi kabul buyursun" şeklinde konuştu.

Osmanlı'nın o kutsal beldelerde önemli miraslar bıraktığına işaret eden Talha Uğurluel, "Osmanlı kutsal beldeye birçok hizmetler götürdü. Mekke hacılarının su ihtiyaçlarının görülmesi amacıyla 60 kilometre uzunluğunda su kemerleri yapıldı. Gelen hacı adaylarının yeme, içme ve konaklamaları için günümüzün tabiriyle konuk evleri yapıldı. Sebiller ve çeşmeler inşa edildi" ifadelerini kullandı.

Medine konulu konferansın ardından Uğurluel'e Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler tarafından hediye takdim edildi.

Programa olan ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Kutsal beldeler olan Mekke ve Medine'yi Talha Uğurluel'den dinlemek ayrıca hac ve umre ibadeti hakkında bilinç uyandırmak amacıyla bu konferansları düzenledik. Vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi. İki günlük programlarımıza yaklaşık 4000 kişi iştirak etti. Bu durum bizler açısından büyük memnuniyet verici. Belediye olarak kültürel programlarımız hızla devam ediyor. Ben halkımızdan tüm programlarımıza bu şekilde ilgi göstermelerini bekliyorum. 4 Mart Cuma günü saat 20.00'de Yeşilçam şarkıları konseri, 7 Mart Pazartesi günü Emekli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu'nun terör olayları konferansı, 14 Mart Pazartesi günü Serdar Tuncer konferansı, 15 Mart Salı günü spor yaralanmaları sağlık söyleşisi, 19 Nisan Salı günü Ömer Döngeloğlu, Sedat Uçan konferansı, 29 Nisan Cuma günü İkbal Gürpınar şiir dinletisi ve 7 Mayıs Cumartesi günü de Mustafa Karataş konferansı düzenliyoruz. Tüm halkımızı ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz bu programlarımıza davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, öğrencilerle yaptığı söyleşi de ise "Bizim Tarihimiz" konulu sunum yaptı.

Uğurluel, konferansların sonunda kitaplarını imzaladı, Tavşanlılılarla fotoğraf çektirdi. (EFE)

Talha Uğurluel, Mekke Ve Medine’yi Anlattı

Talha Uğurluel, Mekke Ve Medine’yi Anlattı

Talha Uğurluel, Mekke Ve Medine’yi Anlattı

Talha Uğurluel, Mekke Ve Medine’yi Anlattı

Talha Uğurluel, Mekke Ve Medine’yi Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim