• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Talat: Hükümet oluşum sürecinde göreve yeniden talibiz

Talat: Hükümet oluşum sürecinde göreve yeniden talibiz
KKTC'de dağılan koalisyonun büyük ortaklarından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, CTP'nin yeni hükümet oluşum sürecinde...

KKTC'de dağılan koalisyonun büyük ortaklarından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, CTP'nin yeni hükümet oluşum sürecinde yeniden göreve talip olacağını açıkladı. Talat, yeni hükümet oluşumu sürecinde tüm partilerle görüşeceklerini belirterek, temel hedefin; halkın, ülke çıkarlarının korunacağı, refahı sağlayacak bir hükümet oluşumunu yakalamak olduğunu kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) bakanlarının istifalarını sunmalarının ardından CTP Parti Meclisi, yaklaşık 3 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantının ardından basına açıklama yapan Genel Başkan Mehmet Ali Talat, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu'nun bugün sabah saat 09.30'da hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunacağını söyledi.

"GÖREVE TALİP OLACAĞIZ"

Talat, toplantıda parti meclisi olarak uzun boylu bir değerlendirme yaptıklarını ve yeni hükümet oluşma sürecinde göreve talip pozisyonunu teyit ettiklerini kaydetti. CTP'nin sorumluluklarının bilincinde olduğunu vurgulayan Talat, halkın ve ülkenin çıkarları için çalışacaklarını, UBP'nin, hükümeti terk etmesiyle oluşan bu durumun ardından da göreve talip olacaklarını söyledi.

Ekonomik kalkınma, değerleri koruma gibi birçok işlerinin olduğunu ve görev üstlenmeye hazır olduklarını vurgulayan Talat, koalisyon için yetkili kurullarda değerlendirme yapacaklarını kaydetti. Süreci kimin yürüteceği konusunda da yetkili organların karar üreteceğini söyleyen Talat, UBP'nin takındığı tavrın siyasi etik açısından sıkıntılı olduğunu kaydetti ve bu pozisyonunu değerlendireceklerini dile getirdi.

Tüm partilerle görüşmeler yaparken de tavırlarını ona göre belirleyeceklerini dile getiren Talat, erken seçimin de bir olasılık olduğunu ancak bunun biraz da görüşmelerde ortaya çıkacağına işaret etti. Talat, temel hedefin halk ve ülke çıkarları ile refah sağlayacak bir hükümet çıkarmak olduğunu ekledi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim