• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Talas’taki Cami İnşaatlarına İnceleme

Talas’taki Cami İnşaatlarına İnceleme
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Müftüsü Şahin Güven, Talas Belediyesi'nin bazısının arsasını tahsis ettiği bazısının da çevre...

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Müftüsü Şahin Güven, Talas Belediyesi'nin bazısının arsasını tahsis ettiği bazısının da çevre düzenlemesini yaptığı ilçedeki 4 cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Palancıoğlu ve İl Müftüsü Güven, cuma namazı sonrası ilk olarak Mevlana Mahallesi Karasu Caddesi'nde temeli atılan Hacı Halil Bayraktar Camii'ne geçti. Burada yetkililerden bilgiler alan Başkan Palancıoğlu ve Müftü Güven, daha sonra sırasıyla yine Mevlana Mahallesi'ndeki Abdülhamit Han Camii, Harman Mahallesi Cemilbaba Mezarlığı yanındaki İsmail Yapıcı Camii ve Reşadiye Mahallesindeki Furkan Doğan Camii'nin inşaatlarını gezdi.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Mevlana Mahallesi başta olmak üzere ilçe genelinde camilere duyulan ihtiyaca dikkat çekti. Başkan Palancıoğlu, özellikle Mevlana Mahallesi'nin camiye ihtiyacı en çok olan bölge olduğunu belirterek, "Mevlana Mahallemiz nüfusu 50 binden fazla olan bir bölge. Cami sayısı da az. Bu nedenle bu yaz belediye olarak cami inşaatlarının bazılarının arsasını bağışladık, bazılarının yapımına destek verdik, bazılarının da çevre düzenlemesini yaptık. Bu önemli ihtiyacın giderilmesini sağlayan camilerimizin hayırseverlerine teşekkür ediyorum. Talas'a modern mimaride yepyeni camiler kazandırıyoruz. İnşallah 2016 yılı Ramazan ayında olmak üzere peyderpey ibadete açacağız." diye konuştu.

İl Müftüsü Şahin Güven ise, Talas'ta cami ihtiyacının giderilmesi için yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bunu gidermek için bu yıl temeli atılan camilerimizin hayırseverlerine ve Talas Belediyemize teşekkür ediyorum. Bizim inancımızda cami, çeşme, okul gibi hayırlar amel defterine öldükten sonra bile sevap yazılmaya devam eden işler olarak geçmekte. Bu nedenle hayırseverlerimizden Allah razı olsun" dedi.

Talas’taki Cami İnşaatlarına İnceleme

Talas’taki Cami İnşaatlarına İnceleme

Talas’taki Cami İnşaatlarına İnceleme

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim