• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Talas’ta Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi

Talas’ta Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi
Talas Belediyesi'nin her ay kültür ve sanat hayatına manevi renk katan "Kalbe Düşünce" programında bu ay ölümünün 742. yılı olan Hz. Mevlana muhteşem...

Talas Belediyesi'nin her ay kültür ve sanat hayatına manevi renk katan "Kalbe Düşünce" programında bu ay ölümünün 742. yılı olan Hz. Mevlana muhteşem bir şiir ve söyleşi gecesiyle anıldı.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda salon Hz. Mevlana severlerle doldu taştı. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Hakkı Tekin'in eşsiz ney ziyafetiyle başlayan gece, Serdar Tuncer'in Hz. Mevlana'dan okuduğu şiirlerle devam etti. Zaman zaman Hz. Mevlana'nın hayatından kesitler anlatan Serdar Tuncer'in esprileri salondakileri kırdı geçirdi. Sonraki bölümde Serdar Tuncer, ünlü mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer ile dinleyenlerin maneviyatına hitap eden muhteşem bir söyleşi gerçekleştirdi. Programın kapanış bölümünde konuşan Talas Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, "Rabbim hepimize okumayı ve dolu dolu bir nesil olmayı nasip etsin. En azından Hz. Mevlana gibi büyüklerimizi anlamak için gayret gösterelim" dedi. Başkan Palancıoğlu, "Herkese tavsiyem 2016 yılının başında kendinize bir mektup yazıp bunu 2017 yılının başında açıp okumaları. Kendimizi geliştirmek, kitaplar okumak, İslam'ı tam olarak öğrenmek, Hz. Mevlana'yı tanımak, ülkemizin davasıyla İslam davasıyla dertlenmek gibi konuları mektuba yazalım." diye konuşurken duygulanarak boğazı düğümlendi. Başkan Palancıoğlu, "Önümüzdeki ay Ahmet Taşgetiren hocayı 15 Ocak'taki düzenleyeceğimiz Dava Kalbe Düşünce programımızda konuk ederek İslam'ın davasıyla dertlenme üzerine bir söyleşi gerçekleştireceğiz. Şubat ayında da Aşk Kalbe Düşünce ile gerçek aşkın ne olduğu üzerine program yapacağız. Beş programımız kaldı ama sanırım bunun sayısı artacak gibi. Konuklarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gece, Başkan Palancıoğlu'nun konuşmasının ardından misafirlerine çiçek vermesiyle sona erdi.

Talas’ta Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi

Talas’ta Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi

Talas’ta Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi

Talas’ta Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim