• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Talas’ta Duygu Yüklü Çanakkale Gecesi

Talas’ta Duygu Yüklü Çanakkale Gecesi
Talas Belediyesince her ay düzenlenen, şehrin manevi ve kültürel hayatına renk kattığı "Kalbe düşünce" programının bu ayki konusu "Çanakkale Kalbe...

Talas Belediyesince her ay düzenlenen, şehrin manevi ve kültürel hayatına renk kattığı "Kalbe düşünce" programının bu ayki konusu "Çanakkale Kalbe Düşünce" gecesinde, duygu dolu anlar yaşandı.

Eski İl Özel İdaresi Gültepe Kültür Merkezi'ndeki gecede, Çanakkale'de şehit düşen ecdat anıldı. Yediden yetmişe her yaştan dinleyicinin akın ettiği gecede salon dolup taştı. Gece şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kalbe düşünce programlarının sunucusu Serdar Tuncer, Çanakkale'nin ne demek olduğunu, bugün bakıldığında nasıl anlaşılması gerektiğini konuğu Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile konuşacaklarını söyledi. Tuncer, "Sadece 1915'i konuşarak Çanakkale Savaşında ne yaşandı, niye yaşandı anlayabilmek mümkün değil. Sadece Çanakkale Savaşını bilerek o savaşı bilebilmek mümkün değil. Bu şuna benziyor; iki saatlik bir filmin sadece 30 saniyesini izleyerek film hakkında ne kadar kanaat sahibi olunur? Osmanlının en zirvede olduğu Kanuni Sultan Süleyman Han zamanından bakıp Çanakkale'yi seyredemiyorsak, yine orada ne yaşandığını tam olarak anlayamayız" dedi. Serdar Tuncer'in kendine has üslubuyla yorumladığı Çanakkale şiirleri ve ardından sahneye çıkan akademisyen yazar Ahmet Şimşirgil'in, Çanakkale Savaşında yaşanan acı hikayeleri anlatmasıyla salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Yaklaşık üç saatlik programın sonunda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kalbe düşünce adlı programların amacının geçmişin gelecek kuşaklara aktarılması olduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Bu programlarla kaybettiğimiz değerlerimizi hatırlamayı ve yarınlarımız olan gençlerimize, çocuklarımıza aktarmayı hedefliyoruz. Her ay hangi konuyu ve konuğu getirmeyi uzun uzun düşünerek planlıyoruz" diye konuştu.

Gecenin sonunda Başkan Palancıoğlu, misafirlerine Yaman Dede tablosu ve çiçekler verdi.

Talas’ta Duygu Yüklü Çanakkale Gecesi

Talas’ta Duygu Yüklü Çanakkale Gecesi

Talas’ta Duygu Yüklü Çanakkale Gecesi

Talas’ta Duygu Yüklü Çanakkale Gecesi

Talas’ta Duygu Yüklü Çanakkale Gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim