• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Talas’ta ‘Dava Kalbe Düşünce’ Gecesi

Talas’ta ‘Dava Kalbe Düşünce’ Gecesi
Talas Belediyesince her ay şehrin manevi ve kültürel hayatına renk katan "Kalbe Düşünce" programının bu ayki konusu olan "Dava Kalbe Düşünce" gecesi,...

Talas Belediyesince her ay şehrin manevi ve kültürel hayatına renk katan "Kalbe Düşünce" programının bu ayki konusu olan "Dava Kalbe Düşünce" gecesi, kalplere sızı olarak indi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'ndeki geceye genci yaşlısı, kadın erkeği yüzlerce yüreğinde dava sızısı olanlar katıldı. Programın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediyelerin yol ve kaldırım yapmasının asli görevleri olduğunu ancak kendilerinin kalplere giden yolları da asfaltlamak istediklerini söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Tabi belediye olarak kaldırım, yol, asfalt yapmak önemli. Biz burada kalplere giden yolları asfaltlamak, kaldırımları kalbe yönelik yapmak istedik. Bunun için de gençliğimize çok büyük görevler düşüyor. Ülkemizin gençlere çok ihtiyacı var" dedi. Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu;

"Hakikaten dava denilince aklımıza Ahmet Taşgetiren Hocamız geliyor. Sağ olsun bizleri kırmayarak programımıza geldiler. İnşallah kendisinden bir şeyler öğrenmeye çalışacağız. Kendisine teşekkür ediyorum. Daha önce kalbe düşünce adı altında planladığımız 4 programımız kaldı."

Gecede konuşan gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, "Ana misyonumuz insanoğlunun Allah'a kul olduğunu idrak etmesi" diyerek, "Üstat Necip Fazıl'ın dediği gibi "Yol O'nun, varlık O'nun, gerisi hep angarya'. İşin özü, esası Allah'a giden yoldur. Bütün peygamberler insanları bu dava etrafında buluşturmaya çaba sarf ettiler" ifadelerini kullandı. Davanın kalbe düşmesini açıklayan Taşgetiren, "Amerika'daki obezleri de İslam kurtaracak, Afrika'daki annesinin memesinden süt yerine kan içen bebeği de İslam kurtaracak. Çünkü ikisini de insan kılacak İslam'dır. İnsanlığın İslam'a muhtaç olduğu muhakkak, ama biz onu sunabilecek kalitede ve kıvamda mıyız asıl mesele bu. Dava kalbe düşünce sözü aslında kendimizi inşa davasıdır, kalbimizi inşa davasıdır, bizim "biz" olma davasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Gecede şair Serdar Tuncer, dava ile ilgili üstat Necip Fazıl ve Nurullah Genç'in unutulmaz şiirlerini okudu. Şiir ve söyleşi dolu gecede izleyiciler uzun süre hafızalardan silinmeyecek duygu dolu saatler yaşadı.

Talas’ta ‘Dava Kalbe Düşünce’ Gecesi

Talas’ta ‘Dava Kalbe Düşünce’ Gecesi

Talas’ta ‘Dava Kalbe Düşünce’ Gecesi

Talas’ta ‘Dava Kalbe Düşünce’ Gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim