• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Talas Belediyesinden ’Kalbe Düşünce’ Programı

Talas Belediyesinden ’Kalbe Düşünce’ Programı
Talas Belediyesince her ay şehrin manevi ve kültürel hayatına renk katan "Kalbe Düşünce" programının bu ay ki konusu olan "Aşk Kalbe Düşünce" gecesinde,...

Talas Belediyesince her ay şehrin manevi ve kültürel hayatına renk katan "Kalbe Düşünce" programının bu ay ki konusu olan "Aşk Kalbe Düşünce" gecesinde, gerçek aşkın ne olduğu ve yapılması gerekenler anlatıldı.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki geceye büyük küçük her yaştan vatandaş katıldı. Programın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, her ay maneviyata renk katan programların bu ay ki konusuyla ilgili "Talas Belediye olarak bu tür programlarla maneviyatımızı etkileyecek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her programımıza farklı bir konu seçmeye çalışıyoruz. Bu programımızda aşkı seçmemizin sebebi pazar günü aslında Hıristiyanların bir geleneği olan "Sevgililer Günü'. Bugünün aslında bizim geleneklerimizde olmadığını görürüz. Gerçek aşkın ne olduğunu ve kime duyulması gerektiğiyle ilgili sözün üstadı Hayati İnanç'ı davet ettik. İnşallah hep birlikte istifade ederiz" dedi.

Başkan Palancıoğlu'nun konuşmasının ardından sahne alan Serdar Tuncer, kendine has yorumu ve üslubuyla birbirinden güzel şiirler okurken, zaman zaman esprileriyle de dinleyicileri gülmekten kırdı geçirdi. Tuncer'in ardından güler yüz ve sempatik tavırlarıyla gönüllere giren şair-yazar Hayati İnanç, Divan Edebiyatından ilahi aşkla ilgili unutulmaz dizeleri okudu.

İnanç, "Kayseri'de yoğun bir ilgiyle karşılaştım. Tarihi kökleri kuvvetli olan mümtaz bir şehrimiz Kayseri. İnsanları da bunu gösterdi. Görüyoruz ki insanımız ecdadını, eserlerini, sözlerini özlemiş. Fırsatını her bulduğu yerde bunu gösteriyor. Bizleri de bahane edip dinliyorlar. Emeğini esirgemeyen başkanımıza, teveccühünü esirgemeyen insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Burada daha çok işimizin olduğu anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu, Serdar Tuncer ve Hayati İnanç'a program süresince kare kalem olarak çizilen resimlerini hediye etti. Gecede, dinleyiciler arasında çekilen kurayla 10 şanslı kişiye Hayati İnanç imzalı "Can Veren Pervaneler" kitabı hediye edilirken, ayrıca program bitiminde okurların kitapları imzalandı.

Talas Belediyesinden ’Kalbe Düşünce’ Programı

Talas Belediyesinden ’Kalbe Düşünce’ Programı

Talas Belediyesinden ’Kalbe Düşünce’ Programı

Talas Belediyesinden ’Kalbe Düşünce’ Programı

Talas Belediyesinden ’Kalbe Düşünce’ Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim