• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Taksit yasağı telefon satışını etkilemedi

Taksit yasağı telefon satışını etkilemedi
Kredi kartına taksit sınırlandırmasından en çok teknolojik marketler etkilendiği ortaya çıktı.


Kredi kartına taksit sınırlandırmasının ardından ülke genelinde düşeceği öngörülen akıllı telefon satışları, teknolojimarketlerinde yüzde 18 oranında düştü. Ancak GSM operatörleri ve senetli satışmağazalarında satışlar arttı. 

Türkiye genelindeki akıllı telefon satışlarınıdeğerlendiren Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, şubat ayında öngördükleri gibi, taksitsınırlandırmasından sonra akıllı telefonpazarının mobil GSM operatörleri ve senetli satış mağazalarına altın tepside sunulduğunu söyledi.

 rgune_1403245722_6746.jpg
Erdemir, telefonlarda taksit uygulamasının kaldırılmasının ardından, teknolojimarketlerinde gerçekleşen akıllı telefon satışlarının 2013 yılındaki satışların da gerisine düştüğüne dikkat çekti ve ekledi: “Tüm Türkiye pazarı incelendiğinde ise teknolojimarketlerinin aksine bir tablo ortaya çıkıyor ve akıllı telefonların satış adetlerinin arttığı görülüyor. GfK verilerine göre, ülke genelinde 2013 yılında ayda ortalama 750 bin adet akıllı telefon satılırken, bu sayı 1 Şubat 2014’ten sonra 755 bine çıktı. Bunun ise sadece 158 bin adedi teknoloji marketlerinde satılıyor. Bu durum, 1 Şubat’ta yürürlüğe giren kredi kartı düzenlemesinden sonra teknoloji marketlerindeciddi düşüş yaşayan akıllı telefon satışlarının diğer satış kanallarına ciddi birşekilde kaydığını ve hatta büyüme gösterdiğini ispatlıyor. Kısacası, kredi kartı sınırlandırmasından sonra teknoloji marketlerinin kaybettiği pazar, mobil GSM operatörleri ve senetli satış mağazalarına altın tepside sunuldu. Kredi kartı düzenlemesiyle telefon satışlarının düşürülmesi planlanıyordu. Ancak bu önleminhiçbir işe yaramadığını satış rakamları ortaya koyuyor. Şubat ayında dillendirdiğimiz öngörülerimiz gerçekleşti ve olan teknoloji marketlerine oldu. Bu sınırlamadan tek kârlı çıkan GSM operatörleri ve senetli satış mağazaları oldu.”

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim