• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Taksim'deki gösteride bazı eylemciler bankaya girdi

Taksim'deki gösteride bazı eylemciler bankaya girdi
Taksim’deki eylemler devam ediyor.

Taksim'deki eylemler devam ediyor. Gösteriler sırasında bazı eylemciler istiklal Caddesi üzerindeki bankaya girerek zarar verdi.

Taksim, İstiklal Caddesi'nde polisle göstericileri arasındaki çatışma devam ediyor. Eylemciler, cadde üzerinde bulunan bir banka şubesine girdi. Banka önünde yaklaşık yüz kişi kadar eylemci toplandı. Eylemcilerden bazıları ellerindeki sopalarla banka şubesinin camlarını kırdılar. Daha sonra ellerindeki sert cisimlerle kepengi kıran göstericiler banka içine girdi. Bu arada diğer eylemciler ise olayı izleyerek alkış tuttu. Banka işine giren göstericiler banka içinden aldıkları koltuğu yaktılar. Daha sonra göstericiler bankanın güvenlik kamerasını sökerek yerinden çıkardı. Bazıları ise bankanın camlarını kırdı. Eylemciler ayrıca bankanın yanında bulunan GSM dükkanını ve bazı mağazalara saldırarak camlarını kırdı.

TAKSİM'DE EYLEMCİLERİN GİRDİĞİ GSM DÜKKANININ YAĞMALANDIĞI ÖĞRENİLDİ

Taksim'de eylemcilerin girerek zarar verdiği GSM dükkanını yağmalandığı öğrenildi.

Taksim istiklal Caddesi'nde eylemcilerden bazıları bir bankaya ve yanında bulunan GSM dükkanını kepenklerini kırarak içeri girmişti. Banka ve GSM dükkanına zarar giren göstericiler daha sonra olay yerinde uzaklaşmıştı. Edinilen bilgilere göre GSM dükkanının içinde bulunan telefonların ve tablet bilgisayarların alındığı öğrenildi. GSM dükkanına ve banka şubesine gelen olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

TAKSİMDEKİ EYLEMDE BAZI VATANDAŞLAR YARALANDI

Taksim'de polisin eylemcilere müdahalesi devam ediyor. Müdahalelerde bazı vatandaşlar hafif yaralanırken çocukların TOMA'ya şişe atması dikkat çekti.

Taksim'de "İnternet Yasası"nı protesto için toplanan grup ve polis arasında arbede çıktı. İstiklal Caddesi'nde toplanan grup tüm uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar etti. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis, tazyikli su, boyalı mermi ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler ise polise taş, şişe, havayı fişek ve torpille karşılık verdi. Polisle göstericiler arasında yaşanan olaylarda yaralananlar olurken bir muhabirde yüzünden yaralandı. Eylemciler cadde üzerinde bulunan banka ATM'lerine zarar verdi. Göstericileri dağıtmak için tazyikli su sıkan TOMA'ya eylemciler taş atarken bazı eylemciler ise TOMA'nın önünü keserek üzerine çıkmaya çalıştı. Polisle gözaltına almak istediği eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Eylemler sırasında bir çocuğun TOMA'ya şişe atması ise dikkat çekti. Olaylar geç saatlere kadar devam ediyor.

http://www.istanbulhaber.com

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim