• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Taksim'de önlem: Gezi Parkı kapatıldı

Taksim Dayanışması Hatay'daki gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan için bu akşam Taksim Meydanı'nda toplanma kararı aldı.Bunun üzerine Taksim ve Kızılay'da polis alarma geçti, Gezi Parkı bir kere daha kapatıldı.
Taksim Dayanışması üyelerinden Tayfun Kahraman "Hatay'da yaşananların ardından bu sabah acil toplantı yaptık. Ahmet Atakan'ı anmak ve polis şiddetini protesto etmek için karanfillerle Taksim'de buluşacağız. Daha sonra basın açıklaması yapacağız" dedi. Öte yandan sivil toplum kuruluşları bir çok ilde Ahmet Atakan için yürüyüşler düzenleme çağrılarında bulundu. Facebook ve Twitter'dan da Taksim Meydanı'ndaki anma töreni için duyurular yapılıyor.
 
Akşam saatlerinde İstanbul polisi, Taksim'de alarma geçti. Gezi Parkı yaya trafiğine kapatıldı, İstiklal Caddesi'nin önünde TOMA'larla önlem alındı.
 
ANKARA'DA 9 FARKLI NOKTADA
 
Sosyal medya üzerinden örgütlenen binlerce kişi Ankara’da bu akşam 9 farklı noktada buluşuyor. Buluşma noktalarından Kızılay’a yürüyüş planlayan gösteriler nedeniyle Başkentte polis alarma geçti.
 
KIZILAY’A ÇIKAN YOLLARA TOMA
 
"AKP faşizmi Ahmet Atakan’ı aramızdan aldı. Ahmet Atakan için sokağa çıkıyoruz" sloganıyla sosyal medya üzerinde örgütlenen gruplar toplanmalar için 9 ayrı güzergah belirlediler. Kızılay Meydanı’na göstercileri sokmak istemeyen polis de şimdiden önlem almaya başladı.. Kızılay Meydanı’na çıkan birçok yola TOMA ve akrepler konuşlandırıldı. Başbakanlık Merkez Binanın etrafı da polis barikatlarıyla çevrildi.
 
POLİSTEN EYLEM MESAİSİ
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm Çevik Kuvvet polisi mesaiye çağrıldı. Başta Güvenlik Şube olmak üzere birçok şubeden de destek alındı. Bir polis helikopteri de havadan denetim için hazır bekletiliyor. 
 
TOPLANMA NOKTALARI 
 
Sosyal medyada yapıla çağrıda, "Kızılay Güvenpark, Dikmen Ziraat Bankası Kavşağı, Mamak Tuzluçayır Meydanı, Batıkent Meydanı, Keçiören Yunus Emre Direniş Parkı, Seyranbağları Özgürlük Parkı, Yüzüncüyıl Migros Önü, Eryaman 3. Etap ve Anıtpark Milli Kütüphane önü" toplanma noktaları olarak gösterildi.
 
DÜNYADA DA ÇAĞRI
 
Ahmet Atakan için bu akşam saatlerinde ABD'nin birçok kentinin yanı sıra Toronto ve Barselona'da da gösteriler düzenlenmesi planlanıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, gösterilerin Türk konsolosluklarının önünde ya da kent meydanlarında yapılacağı belirtildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim