• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Taksim metrosunda olay

Taksim metrosunda meydana gelen olayda, 20 yaşındaki metro yolcusu Aykut Kelek, tartıştığı güvenlik görevlisinin metal dedektörünü başına vurmasıyla ciddi şekilde yaralandı.
untitled-3.20131231093430.jpg
 
Taksim Metro İstasyonu'na biletsiz girmeye çalışan iki kardeşin güvenlik görevlileriyle tartışması kanlı bitti.
 
İddialara göre, bir güvenlik görevlisi, elindeki dedektörle kavga ettiği kardeşlerden Aykut Kelek'in (20) başına vurdu.
 
Ağır yaralanan Kelek, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Güvenlik görevlisi gözaltına alındı.
 
Olay saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Hacıosman yönüne gidecek olan metroya binmek için gişelere gelen Aykut ve Yasin Kelek (18) kardeşler, AKBİL'lerinin bitmesi nedeniyle gişelerden geçiş yapamadı. Bunun üzerine gişelerden biletsiz bir şekilde geçmeye çalışan iki kardeş, güvenlik görevlilerince engellendi.
 
Paralarının olmadığını söyleyen kardeşlerle güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüşürken, güvenlik görevlilerinden biri elindeki üst arama dedektörüyle Aykut Kelek'in başına vurdu. Ağır şekilde yaralanan Kelek yere yığıldı.
 
3.20131231093027.jpg
 
Güvenlik görevlileri durumu sağlık görevlilerine bildirdikten sonra, yaralının çevresini bez paravanla kapattı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Kelek'e ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansa taşıdı. Kelek, kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Güvenlik görevlisi de, polis tarafından gözaltına alınarak Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.
 
Olayı duyan Kelek'in yakınları metro istasyonuna geldi. Kelek'in yakınları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Bu arada güvenlik görevlileri çekim yapan basın mensuplarına saldırdı.
 
"BANA KAFA ATTI" 
 
Güvenlik görevlisinin polise verdiği ifadede, turnikelerden kaçak olarak geçen kardeşleri engellemeye çalışırken, Aykut Kelek’in kendisine kafa attığını, kendisini korumak için salladığı el dedektörünün Kelek’in kafasına isabet ettiğini, kasti olarak vurmadığını belirttiği öğrenildi. 
 
4.20131231093006.jpg
 
KELEK DE GÖZLATINA ALINDI 
 
Öte yandan, hastanede kafasına 10 dikiş atılan Aykut Kelek, taburcu edildikten sonra, güvenlik görevlisinin kendisinden şikayetçi olması nedeniyle gözaltına alındı. Kelek, polis merkezinde verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Güvenlik görevlisinin halen Beyoğlu Polis merkezi'nde olduğu, savcının talimatının beklendiği öğrenildi. 
 
"KAFAMA VURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ"
 
Olayla ilgili bir açıklama da, Aykut Kelek'in kardeşi Yasin Kelek'ten geldi:
 
"Bizim annemiz babamız yok. Sokaklarda yaşıyoruz. Bir AKBiL yüzünden güvenlik görevlisi benim kafama vurdu. Ağabeyim de tepki gösterince, elindeki dedektörle abimin kafasına vurdular. Ağabeyim beyin kanaması geçiriyor."
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim