• BIST 9558.03
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Taksicilerden 'zorunlu trafik sigortası' eylemi

Taksicilerden 'zorunlu trafik sigortası' eylemi
İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası, son zamlarla iyice yükselen trafik sigortası fiyatlarını protesto etmek için Türkiye Sigorta Reasürans Birliği önünde...

İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası, son zamlarla iyice yükselen trafik sigortası fiyatlarını protesto etmek için Türkiye Sigorta Reasürans Birliği önünde eylem yaptı.

İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası'na bağlı taksiciler ve özel otomobil sahipleri, 4. Levent'te bulunan Türkiye Sigorta Reasürans Birliği önünde sigorta fiyatlarını protesto etmek için toplandı. "Trafik sigortası fırsatçılığına son', "zorunlu sigortaya değil, sorunlu sigortaya hayır', "trafik sigortasında soyguna son" dövizleri taşıyan grup adına basın açıklamasını İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur yaptı.

Milyonlarca insanın uğramış olduğu haksızlığın sesi olduklarını ifade eden Uğur, "Bizler, bu gece burada yüzde 400 oranında artışlara varan trafik sigortası zulmüne karşı sesimizi duyurmak için buradayız. Haklı ile haksızın birbirine karıştığı, haklının da haksız kadar cezalandırıldığı bu sistem, hükümetimizin vatandaşlar için yapmış olduğu tavan fiyat uygulamasının özel şirketlerce suistimal edilmesinin bir sonucudur. Bugün burada milyonlarca insanın uğramış olduğu haksızlığın sesi olarak toplandık. Zarar ettiklerini söyleyen sigorta şirketlerinin, trafik sigortası uygulaması hakkında haklı bir gerekçesine üzülerek belirtiyorum ki şahit olamadık. Her gün 45 bin kişi, faiş fiyatlarla sigorta poliçesini ödemek zorunda kalıyor. Emek harcamadan, daha fazla kazanmak için vatandaşa zulüm edenler bu zulme "dur" demedikçe, biz de eylemlerimize devam edeceğiz." diyerek mevcut fiyatlara tepki gösterdi.

Sigorta şirketlerinin keyfi ödemelerini vatandaşa ödettirdiklerini iddia eden Uğur, "Bu şirketler zorunlu trafik sigortasını suistimal ediyor. Keyfe keder harcamalarını sadece "zorunlu" diye vatandaşa ve biz taksicilere ödetiyorlar. Taksicisinden servisçisine, kamyonetçisinden otobüsçüsüne, motosikletçisinden özel araç sahibine kadar herkes zorunlu zulme uğrayan sigorta şirketlere soruyorum; On yıldır kaza yapmayan birinin geçen yol bin altmış liraya yaptırdığı sigortayı, bu yıl 4 bin 500 liraya yaptırmak zorunda kalmasını hangi işletmecilikle bağdaştırıyorsunuz?" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından taksiciler, slogan atarak trafik sigortası fiyatlarını protesto etti. Grubun dağıldığı sırada bir grup, Büyükdere Caddesi Zincirlikuyu istikametini trafiğe kapatmak istedi. Grupla bir başka grup arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, araya vatandaşların girmesiyle gerginlik büyümeden sona erdi.

Taksicilerden 'zorunlu trafik sigortası' eylemi

Taksicilerden 'zorunlu trafik sigortası' eylemi

Taksicilerden 'zorunlu trafik sigortası' eylemi

Taksicilerden 'zorunlu trafik sigortası' eylemi

Taksicilerden 'zorunlu trafik sigortası' eylemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim