• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Taksicilerden Özgecan eylemi

Taksicilerden Özgecan eylemi
İstanbul'daki taksi şoförleri, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için dua edip, eylem yaptı.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesine tepki gösteren yaklaşık 100 taksici, saat 00.00’da Fatih, Vatan Caddesi’nde toplandı. İlk olarak grup adına Beyoğlu Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Resul Sivri bir basın açıklaması yaptı.
"ARACIMIZA BİNEN HER MÜŞTERİ BİZİM NAMUSUMUZDUR"
Resul Sivri şöyle konuştu:
"Bundan tam 13 gün önce, daha 19 yaşında gencecik bir evladımız Özgecan Aslan’ın vahşice katledildiğini biliyoruz. Tüyler ürperten bu vahşet karşısında tüm halkımız gibi bizlerde büyük üzüntü duyduk. Ancak bizim üzüntümüz biraz daha farklıydı. Biraz daha utanç doluydu. Cinayeti işlediğini itiraf eden şahıs ve cinayete yardım eden babası minibüs şoförlüğü yapmaktadır. Bu canilerle aynı meslekten olarak anıldığımız için utanç duyuyor, gencecik bir hayat söndürüldüğü, bir eve ateş düştüğü için lanetliyoruz. Hem bu hayatta hem de ahirette cezaların en büyüğünü çekmesini istiyoruz. Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz. Biz taksici esnafı olarak, şoför esnafı olarak ekmeğimizi bu meslekten çıkartıyoruz. Bizim aracımıza binen her müşteri bizim namusumuzdur, bizim şerefimizdir, bizim onurumuzdur. Bu tür olaylara her kim karışırsa, her kim bu olayların içerisinde bulunursa biz taksici camiyası olarak bunların karşısındayız. Herkes ailesini namusu gibi şoför esnafına teslim ettiğinden biz o namusun bekçisi olacağız. Biz İstanbul taksiciler esnafı olarak bu olayları lanetliyor ve bu olayların tekrarlanmaması için herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz."

İSTANBUL GECELERİNDE KADIN TAKSİ ŞOFÖRÜ
6,5 yıldır İstanbul’da geceleri taksicilik yapan Zehra Oğuz, Özgecan Aslan’ın öldürülmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Özgecan’a yapılan çok doğru bir şey değil. Ama bunun için çok şeye bakmak lazım. Onu yapan insanların psikolojisine bakmak lazım. Bir de ben bu işi yapıyorum, karşı cinsle beraber çalışıyorum. Yani Özgecan için söylenecek çok fazla bir şey yok. Çektiği acı gerçekten çok büyüktür" dedi.
"KADININ TÜRKİYE’DE YAŞAM ŞANSI ÇOK ZOR"
Kadın şoför olarak çalışmanın İstanbul şartlarında çok zor olduğunu söyleyen Oğuz, "Ben gece çalışıyorum. Yolda üzerimize araç sürenler, yol vermeyenler, ya da sizi sıkıştırmaya kalkanlar. Ve bu tabi kadın sürücü olduğunuz için daha çok yapılan davranışlar. Bunlar hep yapılıyor. Yolda yürürseniz de yapılıyor. Kadının özellikle Türkiye’de yaşam şansı çok zor. Biz de bir mantıkla yetişiyor kadın; Kol kırılır yen içinde kalır. Ama o kol yen içinde kalmamalı. Yani bu aile baskısıyla geliyor zaten. Aman kızım sus, aman kızım konuşma, aman kızım yapma, aman ayıptır, aman günahtır. Ne oldu? Özgecan’ın ne suçu vardı ki? Okulundan evine giden bir kız. Gerçekten yazıktır" diye konuştu.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim