• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Taksi şoförlerinin ‘T’ plaka mağduriyeti

Taksi şoförlerinin ‘T’ plaka mağduriyeti
Kayseri'de taksicilik yapan Metin Uşan, ticari araçlara Özel Taşıt Vergi (ÖTV) indirimini açıklanmasından sonra sıfır kilometre araç aldığını, diğer...

Kayseri'de taksicilik yapan Metin Uşan, ticari araçlara Özel Taşıt Vergi (ÖTV) indirimini açıklanmasından sonra sıfır kilometre araç aldığını, diğer aracını sattığı için vergi dairesinde plakalarının aktif hale gelmemesinden dolayı mağdur olduklarını söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.

Ticari araçlara ÖTV indirimini öngören yasa Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra sıfır kilometre araç almak için harekete geçen Kayserili taksiciler, araçlarını aldıktan sonra kullandıkları araçlarını sattı. Yeni araçları üzerine alan taksiciler, plakalarını aktif hale getirmek için vergi dairesine gittiklerinde, olumsuz cevap aldı. Plakalarının vergi dairelerinde aktif halde görünmediğini öğrenen taksiciler, ne yapacaklarını şaşırdı.

28 gündür plakasının aktif hale gelmediğini ve bu yüzden dolayı taksicilik yapamadığını söyleyen taksi şoförü Metin Uşan, yetkililerden yardım istedi. Uşan, "07.09.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan ticari taksilere ÖTV indiriminden dolayı mağdur oldum. Yaklaşık 1 ay sonra Kayseri Şoförler Odası'nın "Aracını satmayın, çekme belgesi almayın" uyarını geç bildirmesinden dolayı mağduriyet yaşamaktayız. Sadece Kayseri'de değil, Türkiye genelinde büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır. Yaklaşık 28 gündür durağımda çalışamıyorum" ifadelerini kullandı.

ÖTV indirimden faydalanarak araçlarını aldıklarını ama plakalarını takamadıklarını kaydeden Uşan, "Araçlarımızın plakaları vergi dairelerinde aktif görünmüyor. Ocak ayından beri odamızla alakalı bir sıkıntımız yok. Vergi borcumuz yok. İşimizi bu zamanda kadar güzelce yaptık ve vergi dairelerinde aktif durumdayız. Aidat borcumuzda yok. Vergi dairesinde plakayı takacağımız zaman aktif durumda olmadığımız söyleniyor. Sistem görmüyormuş. Bizler devlet büyüklerimizden özellikle Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan yardım istiyoruz. ÖTV indirimi gibi güzel bir fırsat sunup eski aracımızdan kurtulmamıza vesile olmuşlar ama vergi dairelerindeki aksaklıklardan dolayı mağdur oluyoruz" diye konuştu.

Bir başka taksici Mustafa Özdemir de, "Yasa çıktıktan sonra biz plakalarımızı çekmiştik. Şimdi vergi dairesine gittiğimizde sistem görmediği için bizim araçlarımız aktif hale gelmiyor. Aracımı 20 günden beri kullanamıyorum. 20 günden beri mağduruz. Bu yüzden dolayı işte yapamıyoruz. Ailemizde sıkıntıya düştü. Evimize ekmek götüremiyoruz. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Taksi şoförlerinin ‘T’ plaka mağduriyeti

Taksi şoförlerinin ‘T’ plaka mağduriyeti

Taksi şoförlerinin ‘T’ plaka mağduriyeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim