• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

"Takım otobüsümüz taşlandı"

"Takım otobüsümüz taşlandı"
Galatasaray Liv Hospital'in, Fenerbahçe Ülker'i 85-77 yendiği maç sonrası, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndan çıkan Fenerbahçe takım otobüsü bir grup Galatasaray taraftarı tarafından taşlandı. Fenerbahçe Kulübü konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklama şöyle:

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ile Galatasaray Liv Hospital arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan Beko Basketbol Ligi Final Serisi 6. maçının ardından takım otobüsümüz taşlı saldırıya uğradı. 

Bir grup Galatasaray taraftarı tarafından gerçekleştirilen taşlı saldırıda takım otobüsünün camları kırıldı.

Galatasaray’ın ev sahibi olduğu ve Fenerbahçe ile oynadığı derbilerde özellikle bu sezon yaşanan çirkinlikler devam ediyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan Beko Basketbol Ligi final serisinin 6. maçının ardından da bu değişmedi. 

Fenerbahçe Ülker’in Galatasaray Liv Hospital’le oynadığı final serisinin 4. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda bazı olaylar yaşanmış ve Galatasaray ceza almıştı. 6. maç kadınlar ve çocukların önünde oynandı. Ancak mücadeleden sonra yine çirkinlikler yaşandı.

Cenk Renda: "Hayati tehlike içinde maçlara gidip, geliyoruz"

Taşlı saldırı esnasında takım otobüsünde bulunan Fenerbahçe Ülker İdari Menajeri Cenk Renda Fenerbahçe Televizyonu’nda telefonla bağlandı ve yaşananları anlattı:

"Çok üzgünüz. Bunlar yaşanmaması gereken şeyler. Maça gelirken zaten bu tür olayların olacağının sinyali vardı. Geliş güzergahımızın bilinir olması nedeniyle bir takım Galatasaraylı taraftarlar orada bekliyorlardı. Hatta Fenerbahçe TV arabası arkamızdaydı, bizi son anda fark ettiler ve bir tane bira şişesi attıldı. Otobüse isabet etmedi. Maça girerken bir takım tacizler de oldu.

Maç güzel bir ortamda oynandı ve kazandılar. Biz de tebrik ettik. Daha sonra 1 saat kadar salon içinde bekletildik. Sorumlu emniyet amirleri dışarıda önlemin alındığını bildirdikten sonra yola çıktık. Biz sahil yolundan gitmek istedik ancak orada birçok Galatasaray taraftarının beklediğini ve tamamını dağıtmadıklarını emniyet amirleri bizlere illettiler ve bizi Topkapı güzergahından gitmemizi söylediler.  Topkapı tarafında da yol boyuncu önlemlerin alındıklarını söylediler. Önümüzde ve arkamızda emniyet araçları ile yola çıktık. Yolda giderken sağdan soldan taşlar atılmaya başladı, Galatasaraylı tarftarlar oradaki mezarlıklara saklanmışlar. Tomaların ve polislerin arasından bunlar yaşandı. Nerden, nasıl çıktılar… Bunlar bizi çok üzdü.

Daha sonra Topkapı’ya doğru giderken altgeçitten geçerken gene polislere ve tomalara rağmen yukarıdan otobüsü taşladılar. Otobüsün ön tamponu kırıldı. Ucuz atlattık. Birine bir şey olabilirdi. Türkiye’de sporun nereye gittiğini sağ olsunlar, herkes görüyor. Kazandılar böyleler. Galatasaray camiası olyları nerelere götürmek istiyor anlamış değilim.  Demek ki biz orada şampiyon olsak, orayı basacaklar. Bu olaylar onu gösteriyor. Kazandıkları halde bunu yapıyorlar.

Benim en çok üzüldüğüm nokta otobüsün içinde Obradovic ve asistanları da vardı.  Türkiye’de bunun nasıl olabileceğine anlam veremiyorlar. Bunu anlatamamak beni çok üzdü. Kendimizi çok rezil ediyoruz. Bunu çok üzülerek söylüyorum. Artık bu işler bitsin. Hayati tehlike içinde maçlara gidip geliyoruz. Artık bunlara son vermemiz lazım."

untitled-2-003.jpg

untitled-3-001.jpg

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim