• BIST 9728.3
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Takı tasarımına erkek ilgisi: Kahvede okey mi oynasaydım?

Takı tasarımına erkek ilgisi: Kahvede okey mi oynasaydım?
Çankaya Belediyesi Cebeci Çankaya Evi, yeni açılmış olmasına karşın dolu dolu sınıflarla, dikişten yabancı dil derslerine, resimden okuma yazma kurslarına...

Çankaya Belediyesi Cebeci Çankaya Evi, yeni açılmış olmasına karşın dolu dolu sınıflarla, dikişten yabancı dil derslerine, resimden okuma yazma kurslarına kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Yaşlıların "Bahar Evi'nde sosyalleşebildiği, çocukların "Oyun Evi'nde eğitmenler eşliğinde zaman geçirebildiği Çankaya Evi'nde 11 derslik bulunuyor. Makyaj teknikleri, web tasarımı, bilgisayarlı muhasebe gibi meslek edindirme eğitimlerinin yanı sıra mefruşat, kurdele nakışı gibi dersler de, verilen eğitimler arasında yer alıyor.

TAKI YAPMAK İSTİYORUM

Özellikle kadınların ilgili gösterdiği eğitimler arasında yer alan takı tasarımı dersinde bir de erkek öğrenci yer alıyor. Emekli sınıf öğretmeni Adnan Tellioğlu, bir yandan boncuk işlerken bir yandan da neden bu kursa geldiğini şöyle anlatıyor: "Eşim çalışıyor ben ise emekli oldum. Daha önce resim dersleri almıştım şimdilerde ise takı yapmak, boncukların sihirli dünyasında vakit geçirmek istiyordum. Semtimizde Çankaya Evi açılınca, derslere katılmak istedim. Takı yapmayı öğrenmek istiyorken, kahvede okey oynayarak mı vakit geçirseydim?"

Sınıftaki tek erkek öğrenci olmakla ilgili de bir sıkıntı yaşamadığını belirten Tellioğlu, arkadaşlarının da öğretmenlerinin de kendisini hemen içlerine aldıklarını ifade ediyor. Tellioğlu, kızı ve eşi için yapmaya başladığı takıların, yıl sonunda sergilenecek olmasının heyecanını da şimdiden yaşıyor.

Dersin eğitmeni Yeşim Durmuş da, öğrencisinin takı yapımını çok sevdiğini belirterek, elinin boncuk işlemeye diğer kursiyerler kadar yatkın olduğunu, zamanla daha da gelişeceğini belirtiyor.

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA

Halk Eğitim Merkezlerinden gelen eğitmenlerin, resim, dikiş, seramik, yoga gibi hobi kurslarından, diksiyon, etkili iletişim, drama, yabancı dil gibi kişisel gelişim derslerine kadar geniş bir yelpazede eğitim verdiği "Çankaya Evi" kurslarını bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da alıyor.

Ayrancı, Bademlidere, Balgat, Beysukent, Cebeci, Çayyolu, Çiğdem, Dikmen, Emek, Oran, Karapınar, Maltepe, Mimar Sinan, Mürsel Uluç, Öveçler, Çayyolu, Seyran, Ümitköy ve Yüzüncü Yıl semtlerinde bulunan Çankaya Evlerine ilişkin ayrıntılı bilgi, adresli internet sitesinden alınıyor.

Takı tasarımına erkek ilgisi: Kahvede okey mi oynasaydım?

Takı tasarımına erkek ilgisi: Kahvede okey mi oynasaydım?

Takı tasarımına erkek ilgisi: Kahvede okey mi oynasaydım?

Takı tasarımına erkek ilgisi: Kahvede okey mi oynasaydım?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim