• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Tahmazoğlu HKÜ’de aşure dağıttı

Tahmazoğlu HKÜ’de aşure dağıttı
Şahinbey ilçe genelinde toplamda 500 bin kişiye aşure ikramı yapan Şahinbey Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere, akademik...

Şahinbey ilçe genelinde toplamda 500 bin kişiye aşure ikramı yapan Şahinbey Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere, akademik ve idari personele aşure ikramında bulundu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl geleneksel hale gelen aşure ikramı için kurulan standa gelen öğrencilere, kendi elleri ile aşure dağıtımı yaptı.

Muharrem ayında hem yas, hem hüzün, hem de bolluk bereket olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Annelerimizin, babalarımızın, örfümüzün ve âdetimizin bir geleneği olarak her yıl komşulara dağıtılan aşure geleneğini biz de Şahinbey Belediyesi olarak yıllardan bu yana devam ettiriyoruz. Bu yıl da 500 bin vatandaşımıza aşure dağıtımı için hazırlıklarımızı yaptık. Bu aşurelerimizi, parklarda, okullarda, kamu kurumlarında ve üniversitelerimizde dağıtıyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitemizdeki öğrencilerimize de 35 bin kişilik aşure ikramında bulunarak, bu güzel geleneğimizi de devam ettiriyoruz. Aşuremizde 17 çeşit farklı malzeme var. Her birinin rengi ve tadı farklı ama birleştiği zaman aşure tadında farklı bir tat ortaya çıkıyor. Bizler de ülke olarak, Türk'ü, Kür'dü, Alevi'si, Sünni'siyle birlikte bir mozaik olarak Türkiye'yi oluşturuyoruz" dedi.

Aşure ikramı sonrası, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; "Şahinbey Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediye Başkanımızın gönlünün bol olduğu gibi aşurenin de malzemesi bol. Aşure birliği ve kardeşliği temsil eden geleneksel bir ay. Ben dört yıldır buradayım. Dört yıldır da Tahmazoğlu bu etkinliği bizimle birlikte yapıyor. Öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimiz ile beraber birlikteliğin sembolü olan bu günde aşure yiyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tahmazoğlu HKÜ’de aşure dağıttı

Tahmazoğlu HKÜ’de aşure dağıttı

Tahmazoğlu HKÜ’de aşure dağıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim