• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tahir Tekin Öztan’dan Almanya’ya Büyük Yatırım

Tahir Tekin Öztan’dan Almanya’ya Büyük Yatırım
Gaziantep yemeklerinin Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılmasında 1970'den bu yana hizmet veren Sahan Almanya'nın başkenti Berlin'de şubesini açtı.

Gaziantep yemeklerinin Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılmasında 1970'den bu yana hizmet veren Sahan Almanya'nın başkenti Berlin'de şubesini açtı. Avrupa'ya Gaziantep lezzetlerini de sunan Sahan Berlin şubesi hizmete girmesiyle birlikte Avrupa'nın en önemli mekanları arasında yerini aldı.

Türkiye'nin en önemli restoranlar zinciri olan Sahan Grup, Almanya'nın Başkenti Berlin'de ilk şubesini açarak Avrupa'nın merkezinde Gaziantep yemeklerini tanıtmaya ve tattırmaya başladı. Berlin Şubesinin hizmete girmesiyle ilgili bir değerlendirme yapan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan "Dünyanın birçok ülkesinden şube açmamız ile ilgili teklifler geliyordu. İlkini Almanya'nın Başkenti Berlin'de hizmete sunduk. Gaziantep'in UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına alınması ve gastronomi kenti unvanının verilmesi elbette hepimiz için gurur ve onur kaynağıdır. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin'i bunun için kutluyorum. Büyük emekler ve çabalar sarf ederek bu unvanın tescillenmesini sağlamış ve Gaziantep'e yeni bir vizyon kazandırmıştır. Elbette bundan sonrası da önemli. Sahan Grup olarak bu aldığımız güçle yurt dışında şubeleşme sürecine girdik. İlk yurt dışı yatırımızı Almanya'da yaptık. Hizmete giren Sahan Berlin ilk gün itibarıyla Almanların olduğu gibi Avrupalıların en önemli uğrak yeri haline geldi. Önümüzdeki günlerde resmi açılışını yapacağız. Mekânımız müşterilerimizin hizmetine girdi. Bundan sonra Avrupalı Gaziantep lezzetlerini Sahan Berlin'de tadacaktır" dedi.

GAZİANTEP MUTFAĞINI TANITIMI

Tahir Tekin Öztan, Gaziantep mutfak kültürünün çeşitli etkinliklerle tanıtımını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. Öztan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin'in büyük çaba ve gayretleriyle elde edilen ve Gaziantep için adeta bir Nobel ödülü olan gastronomi kenti unvanıyla ilgili bundan sonraki süreçte de bizler üzerimize düşen tanıtım çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de katılacağımız uluslararası fuarlarda elbette en büyük malzememiz Gaziantep mutfak kültürü olacaktır" dedi.

SAHAN'IN 1970'TEN GÜNÜMÜZE ÖYKÜSÜ

1970 yılında Caddebostan'da küçük bir lokanta olarak kurulan Sahan'ın ilk şubesi 1984'de şimdiki sahibi Tahir Tekin Öztan tarafından Plajyolu'nda açıldı. Sahan Restaurant zincirinin her bir halkası genç bir girişimcinin, ustasından ve ailesinden öğrendiği zanaati, yenilikçi ve yaratıcı fikirleriyle birleştirmesi sonucunda oluştu. Sahan, yeme-içme sektöründe Türkiye'de birçok yeniliğin ilk uygulayıcısı oldu. 40 yıllık tarihinde, bugün sıradan gibi görünen fakat uygulandığı dönem için ilk olan pek çok atılım Sahan tarafından gerçekleştirildi. Restoranlarda bulaşık makinesinin kullanımı, fotoselli musluklar, otomatik kapılar, motorlu taşıtlarla paket servis bu yeniliklerden sadece birkaçı oldu. Sahan'ın genç ve yenilikçi bir işletmecisinin olması, büyümeyi ve gelişmeyi de beraberinde getirdi. 1992'de Acıbadem Sahan, 1994'de Suadiye Sahan, 2003'te Ataşehir Sahan Vega, 2009 yılında Gaziantep'in tarihi hanlarından olan Şirehan ve Yemişhan, Sahan grup bünyesine katılarak, Sahan Restoran açıldı. 2013 yılında ise Şirehan Otel hizmete girdi. Son olarak 2014 yılında Sahan Kurtköy şubesi ile müşterilerine hizmet vermeye başladı. Sahan Grubun ilk yurt dışı yatırımı olan Sahan Berlin de Avrupalı müşterilerinin hizmetine girerek Türkiye'nin Avrupa'daki Türk markası olarak en önemli temsilcisi haline geldi.

Tahir Tekin Öztan’dan Almanya’ya Büyük Yatırım

Tahir Tekin Öztan’dan Almanya’ya Büyük Yatırım

Tahir Tekin Öztan’dan Almanya’ya Büyük Yatırım

Tahir Tekin Öztan’dan Almanya’ya Büyük Yatırım

Tahir Tekin Öztan’dan Almanya’ya Büyük Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim