• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Taha Uğurluel: “Iı. Abdülhamid’e Çamur Atanlar, Eserlerine Baksın”

Taha Uğurluel: “Iı. Abdülhamid’e Çamur Atanlar, Eserlerine Baksın”
Sanat tarihçi-yazar Talha Uğurluel, tüm bilinmeyenleri ile II. Abdülhamid Han'ı Kocaeli anlattı

Sanat tarihçi-yazar Talha Uğurluel, tüm bilinmeyenleri ile II. Abdülhamid Han'ı Kocaeli anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda bir kent klasiği haline gelen kültür sanat etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen söyleşiler ise Kocaelililer tarafından büyük ilgi görüyor. Büyükşehir geçtiğimiz hafta, Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel'i, Kocaelililer'le buluşturdu. Üzerinde en fazla söz söylenen Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamid Han'ı konu alan söyleşisi ile okurlarıyla buluşan Uğurluel, "Kızıl sultan" karalamaları ardındaki gerçek hayat hikayesini tarihi belgeleriyle ortaya koydu. Uğurluel, "II. Abdülhamid'e çamur atanlar, onun yaptığı eserlerine baksın" dedi.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi. Sanat tarihçi-yazar Talha Uğurluel, "II. Abdülhamid ve Dehanın İzleri" konulu söyleşisini tarihi belgeler ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdi. Talha Uğurluel söyleşisinin başında II. Abdülhamit'in şehzadelik dönemi, mesleği ve padişahlık dönemi ile ilgili bilgi aktardı ve ardından bazı kesimler tarafından yapılan "kızıl sultan" karalamalarına cevap verdi.

Benzer karalamaları yapanların, II. Abdülhamid'in eserlerine bakmaları gerektiğine dikkat çeken Uğurluel, "II. Abdülhamid, devrinin en büyük müzesi olan Arkeoloji müzesini yaptırmıştır, tiyatro kurmuştur. Şu anda içinde bulunduğumuz ve adını Osman Hamdi Bey'den alan pek çok ressamı teşvik etmiştir. II. Abdülhamid'in Müslüman coğrafyasının her yerinde hizmetlerde bulunarak Osmanlı'nın izlerinin bugünlere kadar gelmesine önemli katkılar sundu" diye konuştu.

Talha Uğurluel, söyleşide II. Abdülhamid'in siyasi dehası ve devlet adamlığına da değindi. Dönemin en büyük sorununun "Kahr-ı Rical" (yetişmiş ve kaliteli insan bulunmaması) olduğuna dikkat çeken Uğurluel, buna rağmen II. Abdülhamid'in gerçekleştirdiği ıslahatlarla imparatorluğun ömrünü 30 yıl uzattığını söyledi.

Söyleşinin sonunda, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi yöneticisi Ufuk Eser, katılımından dolayı Talha Uğurluel'e çiçek takdim etti. Sevilen tarihçi-yazar Uğurluel ise kendisini böylesine ilgili bir okur kitlesiyle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Uğurluel ayrıca Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi fuayesinde okurları için kitaplarını imzaladı.

Taha Uğurluel: “Iı. Abdülhamid’e Çamur Atanlar, Eserlerine Baksın”

Taha Uğurluel: “Iı. Abdülhamid’e Çamur Atanlar, Eserlerine Baksın”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim