• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Taha Akyol'dan 'demokratik özerklik'e tepki

Taha Akyol'dan 'demokratik özerklik'e tepki
Gazeteci - Yazar Taha Akyol, Demokratik Toplum Kongresi (DTK)'nin açıkladığı "Demokratik Özerklik" bildirisini sert sözlerle eleştirerek, "Bu, demokratik...

Gazeteci - Yazar Taha Akyol, Demokratik Toplum Kongresi (DTK)'nin açıkladığı "Demokratik Özerklik" bildirisini sert sözlerle eleştirerek, "Bu, demokratik bir ülkede demokrasiye inanan bir kesimin Batılı anlamda özerklik istemesi değildir. İçerideki terör örgütlenmesi ve güneyimizde Suriye'deki gelişmelerle bağlantılı, PKK'nın üst kurulu olan KCK'nın bir eylemidir." dedi.

Taha Akyol Hürriyet'te bugün yayınlanan köşe yazısında Demokratik Toplum Kongresi'ni ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerini değerlendirdi. DTK'nin açıkladığı bildirinin KCK'nın "demokratik özerklik" düzenlemesinden alındığına dikkat çeken Akyol, "Suriye'de "Rojava'da PYD tarafından silahla kurulan "Kürdistan Topluluklar Birliği" rejiminin özyönetim ayağı, Türkiye'nin güneydoğusu için öngörülüyor. Olayın aslı budur." tespitinde bulundu.

'Hükümet ses çıkarmadı'

HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın "özerklik bildirisine" yönelik "Belki Kürtlerin bağımsız devleti de olacak, federal devleti de, kantonları da özerk bölgeleri de..." şeklindeki sözlerine de vurgu yapan Taha Akyol bu konuda da şu ifadeleri kullandı:

"Demirtaş'ın sözleri, PKK güdümündeki Kürt siyasi hareketinin "dil yasakları kalksın, yeter"den başlayan siyasi programının hangi amaçlara tırmandığını gösteriyor. Suriye'nin ardından Türkiye ve sonra Kuzey Irak'ta, en son aşamada İran'da... Hepsi KCK güdümünde totaliter bir yapı, aslında totaliter bir devlet.

Amaç bu olduğu için "çözüm süreci"ni "silah ve bomba depolamak" için kullandılar, süreç uğruna hükümet de uzun süre ses çıkarmadı! Bunu Cumhurbaşkanı da söyledi. Hendekler, barikatlar, tonlarca patlayıcı, binlerce silah... Bunlar KCK'nın şehirlerde örgütlenen "özsavunma birlikleri" tarafından oluşturuldu. Türkiye, Suriyeleşme ya da Türkiye'nin güneydoğusu "Rojavalaşma" tehdidine maruz bulunuyor. Hangi devlet "Ben siyasette çözüm konuşurken sen bölgede silahlanmaya devam et" diyebilirdi?! Elbette demokrasi çözüm için bir imkândı; silahsız olmak kaydıyla herhangi bir çözüm mümkündü... Fakat maalesef HDP, demokrasiyi değil, Kandil'in güdümünü seçti."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim