• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Tacize uğradığını iddia eden lise öğrencisi yurda yerleştirildi

Tacize uğradığını iddia eden lise öğrencisi yurda yerleştirildi
Tokat'ta, lise öğrencisi genç kız, annesinin nikahsız birlikte yaşadığı erkek arkadaşının tacizine uğradığı iddiasıyla koruma altına alınıp yurda...

Tokat'ta, lise öğrencisi genç kız, annesinin nikahsız birlikte yaşadığı erkek arkadaşının tacizine uğradığı iddiasıyla koruma altına alınıp yurda yerleştirildi. Annesi T.Ş'nin erkek arkadaşının kendisini taciz ettiğini ve uyuşturucu hap verdiğini anlatan genç kız, tehdit edildiğini de öne sürdü. Kızının telefonla kendisine anlattıklarını dinleyen baba ise gözyaşlarını tutamadı. 2 yıl boyunca kızını göremeyen inşaat işçisi baba, kızını kurtarmak için hukuk mücadelesi veriyor.

Parçalanmış ailelerin ve çocukların yaşadıkları dramlar bitmek bilmiyor. Tokat'ta yaşanan bir olay da boşanan ve sorun yaşayan ailelerin çocuklarının düştüğü durumu gözler önüne seriyor. İddiaya göre lise öğrencisi 16 yaşındaki İ.Ş, annesinin birlikte yaşadığı kişinin 1,5 yıl boyunca tacizine uğradı. Bu durum genç kızın okulda sinir krizi geçirmesiyle ortaya çıktı. Öğretmenlerinin ne olduğunu sorması üzerine yaşadıklarını anlatan İ.Ş, öğretmenlerinin de yönlendirmesiyle tacizde bulunduğu iddia edilen B.Y, hakkında şikâyette bulundu. Niksar'da yurda yerleştirilen genç kız hakkında koruma çıkarıldı. Ancak, annesinin kızının yalan söylediği yönündeki ifadesi üzerine savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek dosyayı kapattı.

İstanbul'da yaşayan ve yaklaşık 2 yıldır kızını göremeyen baba Erol Şahin ise bu durumdan tesadüfen haberdar oldu. 2 yıl boyunca kızını görmek için çalmadık kapı bırakmayan Erol Şahin, e-devletten kızının nakil durumunu görünce okulunu tespit edip aradı. Okul yönetimi telefonda görüşmesine izin verdi. İ.Ş, telefona gelerek "baba beni kurtar" diye yalvardı. Erol Şahin de taciz iddiaları üzerine Kartal Anadolu Adliyesi'ne başvuruda bulundu. Ayrıca velayeti alabilmek için harekete geçti. Bu kez de boşanma davasının görüldüğü Çorlu 1. Aile Mahkemesi davanın Yargıtay aşamasında olduğunu belirterek bir karar veremeyeceğini bildirdi. Ayrıca gerekli olan evrakta Niksar'daki yurttan gelmedi.

'EŞİM YEMEĞİMİZE HAP KOYUP BAŞKASIYLA KAÇTI"

Bu arada, yaşanan süreci anlatan ve kızıyla telefonda görüşen Erol Şahin gözyaşlarını tutamadı. Erol Şahin, henüz resmi boşanma olmadığı halde kadının başkasıyla yaşadığını söyledi. Şahin, yaşadıklarını şöyle anlattı: "2014 Mart ayında eşim beni terk etti. "Babam rahatsızlandı babamın yanına gidiyorum" dedi. Babası ise böyle bir şey olmadığını söyledi. Ertesi gün kayıp ilanı verdim. Bir süre sonra da çocukları da alıp başkasıyla kaçtığını öğrendim. Biz uyurken adam gelip evdeki eşyaları alıp gidiyor. Kadın bizim yemeklerimize falan uyku ilacı koymuş. Adamla beraber eşyaları ve çocukları alıp gitmişler. Eşim Kadıköy'de bir otelde çalışırken kaçtığı adamla tanışmış."

'KÜÇÜK KIZIM 4 AY OKULA GİDEMEDİ"

Bu olaydan sonra mahkeme sürecinin başladığını kaydeden Şahin, Çorlu'da babasının yanında bir süre kalan eşinin küçük kızını dedesine bıraktığını, büyük kızını da yanına alarak kaçtığı adamla Tokat'a yerleştiğini söyledi. Bir süre sonra kayınpederinin kendisini arayıp "Gel kızını al biz bakamıyoruz" dediğini belirten Şahin, şöyle devam etti: "Annesini sorduğumda da kavga ettiklerini ve gittiğini söylediler. Büyük kızı yanlarına alıp, küçüğü dedesine bırakıp gitmişler. Ben de gidip icra kanalıyla küçük kızımı aldım. 1 ay bende kaldı, çocuğu teslim etmem gerekiyordu ama annesi ortada yoktu. Bu nedenle teslim edemedim. Zaman geçti, okullar açıldı. Okula yazdırdım. Bir hafta geçince okul müdürü beni aradı ve "çocuğunuzu alın" dedi. Neden diye sorduğumda, annesi okul kaydını almış, Tokat'a götürmüş. Tokat'taki okulu aradım, "annesi istedi biz de aldık" dediler. Bu süreçte çocuğu ben 4 ay okula gönderemedim. Mahkemeye başvurdum, aramadığım yer kalmadı ama yine de çocuğu okula gönderemedim. Son olarak çocuk mahkemede ifade verdi ve ben velayetini alabildim."

'2 YIL BOYUNCA BÜYÜK KIZIMI HİÇ GÖREMEDİM'

2 yıl boyunca büyük kızını hiç göremediğini, küçüğün kendisini tercih etmesinden dolayı tehdit edildiğini belirten Şahin, "Bendeki kızımın, annemin, benim telefonlarımı internette yaydılar. Şikayette bulunduğum halde, tehdit mesajlarını savcılığa verdiğim halde ben suçlu duruma düştüm. 5 sene uzaklaşma cezası aldım. Tokat'ta olmasına rağmen kendisini dövdüğümü söylemiş. Tokat'a gidip nasıl dövdüğümü de anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

'BİRLİKTE YAŞADIĞI ADAM KÜÇÜK KIZIMA TEHDİT İÇERİKLİ MESAJLAR YAZDI'

Eşinin birlikte yaşadığı adamın küçük kızına tehdit içerikli mesajlar yazdığını, bu nedenle koruma kararı çıkarttıklarını vurgulayan Şahin, "Mahkeme, eşimin 50 bin lira tazminatla 750 talebini reddetti. Büyük kızım annesinde küçük kızım bende kaldı. Eski eşim mahkeme kararını Yargıtay'a götürdü." dedi.

TACİZE UĞRAYAN KIZIM "BABA BENİ KURTAR" DİYE YALVARDI

Tacize uğrayan büyük kızı ile 2 sene hiç görüşemediğini yineleyen Şahin, taciz olayını nasıl öğrendiğini de şöyle anlattı: "Sürekli adres değişikliğinden dolayı ben kızımla konuşamadım da görüşemedim de. Mahkemeye de birkaç defa şikayet ettim ama taleplerim hep ret oldu. Son 2 sene içinde çok uğraş verdim. Mahkemeye gittim sonuç alamamıştım. Nakil olduğu sırada okul ismini gördüm e-devletten ve kızımı aradım. Çocuk telefona ağlayarak geldi ve "baba beni kurtar" diye yalvardı. Ne olduğunu sorduğumda B. Y'nin kendisini 1,5 senedir taciz ettiğini söyledi. Birisine söylerse annesini, kendisini ve beni öldüreceğini söylemiş. Şu an kızım Niksar'da devlet koruması altında.

Çocuk karakola gidip ifadesini veriyor, oradan savcılığa geçip ifade vermiş, "beni ya babama verip ya da yurda yerleştirin" demiş. Bunları duyduktan sonra avukatı aradım. Kartal Adliyesi'nde B.Y isimli kişiden şikayetçi olduğumu beyan ettim. Kızımın velayeti için Çorlu 1. Aile Mahkemesi'ne dilekçe gönderdim. Mahkeme dosya kapalı olduğu için bir işlem yapılamayacağını belirtti. Kızımın kaldığı kurum da herhangi bir evrak veremeyeceğini ifade etti. Benim şu an elim kolum bağlı. Kızım şikayetçi olmuş. Annesi savcılığa gidip kızın yalan konuştuğunu söylemiş. Tacizci kişi hakkında takipsizlik kararı verilmiş. Kadının söylemesiyle soruşturma başlatılmıyor.

Çocuk hakları diye bir şey var. Adaletimize nasıl güveneceğiz? İlla ki çocukların ölmesi mi gerekiyor veya tecavüz edilmesi mi gerekiyor? Basında görüyoruz; o kadar çocuk mahvolup gidiyor."

Şahin, kız yurdunda koruma altına alınan kızını aradığında da genç kızın söyledikleri şok etti. Şahin, kızını dinledikçe gözyaşlarını tutamadı. Erol Şahin ve tacize uğradığı iddia edilen kızı İ. Ş arasında şu diyaloglar yaşandı:

İ. Ş: Ben B. Hakkında şikayette bulundum. Savcılık bakmış, ben hap falan var dedim.

Erol Şahin: Ben hocanla konuştum, seni savcılığa götürecek, tekrar şikayette bulunacaksın. Bir de bu şahıslara karşı koruma talep edeceksin.

İ.Ş: Savcılık kovuşturmaya yer olmadığından deyip dosyayı kapatmış.

Erol Şahin: Ona itiraz edeceksin kızım. Annenin durumu nedir kızım?

İ. Ş: Annem de alıyordu ondan.

Erol Şahin: Ne ilacı bilgin var mı?

İ.Ş: İnsanı uyuşturuyormuş. Bir iki saat dalgalandırıyor, insanı uyutuyor konuşturuyormuş.

Erol Şahin: Sana içirdiler mi ondan?

İ.Ş: İçirmişler. Bana da içirmişler.

Erol Şahin: Sen de darp falan var mı?

İ.Ş: Yok bende darp.

Erol Şahin: Annen seni dövdü mü?

İ.Ş: Yok dövmedi.

Erol Şahin: Adam dövdü mü?

İ.Ş: Yok adam da dövmedi. Biz onunla kavga ettik, "Eğer senin birisiyle konuştuğunu görürsem elimden seni kimse alamaz, sana daha kötü şeyler yaparım" dedi.

Erol Şahin: Karakola sen mi gittin?

İ.Ş: Ben okulda kriz geçirdim, okulda öğretmenler ne olduğunu sordu. Anlattım, annemin beraber olduğu birisi var, dedim. Bana evde cinsel tacizde bulunuyordu dedim. Onlar da adli işlemler başlatacağız, dedi. Ben de ayın 24'ünde kız yetiştirme yurduna geldim.

Erol Şahin: Sen git ifadeni ver kızım?

İ.Ş: Ben zaten verdim ifademi, annemle bir de ona koruma kararı çıktı. B., benim yanıma yaklaşamayacak, koruma kararı çıktı. Annemle görüşmek istemediğimi söyledim, ona da koruma kararı çıktı.

Cihan

Tacize uğradığını iddia eden lise öğrencisi yurda yerleştirildi

Tacize uğradığını iddia eden lise öğrencisi yurda yerleştirildi

Tacize uğradığını iddia eden lise öğrencisi yurda yerleştirildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim