• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tacikistan Organ Ve Doku Nakli Ulusal Araştırma Merkezi’ne Tıbbi Donanım Desteği

Tacikistan Organ Ve Doku Nakli Ulusal Araştırma Merkezi’ne Tıbbi Donanım Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan Organ ve Doku Nakli Ulusal Araştırma Merkezi'ne tıbbi donanım desteğinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan Organ ve Doku Nakli Ulusal Araştırma Merkezi'ne tıbbi donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA, Tacikistan'da hastane ve sağlık ocaklarının bakım ve onarımının yanı sıra söz konusu sağlık merkezlerine ihtiyaç duyduğu tıbbi ekipman desteğinde de bulunuyor. Bu çerçevede 2010 yılında kurulan böbrek ve karaciğer patolojisi olan hastaların tedavi gördüğü Tacikistan Organ ve Doku Nakli Ulusal Araştırma Merkezi'ne TİKA tarafından tıbbi cihaz desteğinde bulunuldu.

Ülke genelinde 400 bine yakın kişi böbrek hastalıklarına maruz kalıyor. Ayrıca kronik böbrek ve karaciğer yetmezliği terminal hastalığı olan çocukların sayısındaki artış nedeniyle her yıl organ nakli ihtiyaç sayısı da artıyor. Hastalıkların sonucunda ortaya çıkan sakatlık sayısında da artış gözleniyor. Tacikistan Organ ve Doku Nakli Ulusal Araştırma Merkezi, tıbbi bakım kalitesinin iyileştirilmesi, tıptaki çağdaş ileri teknoloji düzeyine ulaşmasının hızlandırılması ve çocuklara yüksek sağlık standartlarının sağlanması hususunda yüksek performanslı tıbbi cihazlara ihtiyaç duyuyor. Bu çerçevede TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle araştırma merkezine çocuk hasta yatağı, yoğun bakım yatağı, ameliyat masası, sedye, hidrolik alet masası ve hasta monitörü gibi tıbbi donanım cihazı desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen malzemeler Tacikistan Organ ve Doku Nakli Ulusal Araştırma Merkezi Çocuk Karaciğer ve Böbrek Nakli Bölümü'ne teslim edildi. Sağlık merkezi yetkilileri, çocuk sağlığı açısından önemli bir ihtiyacın karşılandığını belirterek, bu dostane yardımdan dolayı Türkiye Devleti ve milletine teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim