• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Tabletinizin güvenliği için 5 önemli nokta

Tabletinizin güvenliği için 5 önemli nokta
Alacağınız basit yöntemlerle birçok kişisel bilgilerinizi barındıran tabletlerinizi korumak mümkün...

Tabletinizdeki kişisel bilgilerinizin, önlem alınmaması ya da dikkatsiz kullanımı sonucu istemediğiniz şahıslar tarafından kolayca ele geçirilebileceğini biliyor musunuz? Aslında alacağınız çok basit tedbirler sayesinde tabletinizi her daim güvenle kullanabilirsiniz. Tüketici dostu tablet markası Ezcool, tabletinin güvenliğini sağlamak isteyenler için çok önemli püf noktaları açıklıyor.

Üçüncü Parti Uygulamaları Kullanmayın

Tabletinizi kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilmek için öncelikle bu yazılımlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekiyor. App Store ve Google Play gibi resmi uygulama mağazaları dışından indireceğiniz uygulamaların onaylı olmadığını ve her zaman için tabletinize zarar verme ihtimali olduğunu unutmayın. Tabletinizin güvenliği için kaynağı belli olmayan yerlerden uygulama indirmeyin.

Anti Virüs Uygulamaları Kullanın

Henüz PC’lerde olduğu kadar yaygınlaşmamış olsa da mobil platformdaki tehlikeli virüs sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Neyse ki bilgisayarlarda olduğu gibi mobil platformlar için de virüslere karşı çözüm sunan anti virüs uygulamaları var. Bugün kullanıcıların resmi uygulama mağazalarından indirebileceği onlarca anti virüs uygulaması yer alıyor. Bu uygulamalardan birini seçerek, hem tabletinizdeki kötü içerikli virüsleri temizleyebilir hem olası tehditlerine karşı sürekli koruma sağlayabilirsiniz.

Ebeveyn Kontrolü Sağlayın

Tabletinizi yalnızca siz değil çocuklarınız da kullanıyor. Onların güvenliği için onayınız dışında tablete erişim sağlayamamasını ya da tableti kullandıkları zaman tehlikeli içeriklerden korunmalarını sağlayabilirsiniz. Resmi uygulama mağazalarından indireceğiniz ebeveyn kontrolü sağlayan uygulamalar ile çocuklarınızı zararlı olabilecek içeriklerden koruyabilirsiniz.

Kilit Ekranını Şifreleyin

Tabletiniz yalnızca kısa bir süreliğine tanımadığınız birinin eline geçse bile farkında olmadan verilerinizi çaldırabilirsiniz. Kişisel bilgilerin çalınmasından banka hesap bilgilerinin erişimine kadar gidebilecek veri hırsızlığı, ciddi anlamda başınızı ağrıtacak bir soruna dönüşebilir. Tabletinizin güvenliğini her daim sağlamak ve kişisel bilgilerinizin istemediğiniz şahısların eline geçmesini engellemek için ayarlar menüsünden basitçe ekranınıza şifre koyabilirsiniz.

Tabletinizin Çalınması ve Kaybolmasına Hazırlıklı Olun

Kimse tabletinin çalınmasını istemez elbet ancak olası çalınma ihtimaline karşı önlem alarak hazırlıklı olabilirsiniz. Tabletinize yükleyeceğiniz çeşitli güvenlik uygulamaları ile çalınma durumunda başka bir mobil cihaz aracılığıyla tabletinizi kilitleyebilir ve erişimini tamamen kapatabilirsiniz. Böylece tabletiniz çalınsa bile istemediğiniz kişilerin erişimini engellemiş ve kişisel bilgilerinizi korumuş olursunuz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim