• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tabela değişimi iki yıl ertelendi

Tabela değişimi iki yıl ertelendi
Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün Efeler ilçesindeki SİT alanında bulunan Hasanefendi, Ramazanpaşa, Köprülü ve Veysipaşa...

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün Efeler ilçesindeki SİT alanında bulunan Hasanefendi, Ramazanpaşa, Köprülü ve Veysipaşa mahallelerindeki tabela uygulaması 2 yıl uzatıldı. Tabelaların değiştirilmesine tepki gösteren esnafa sahip çıkan Aydın Ticaret Odası ve Aydın Barosu'nun girişimiyle Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uygulamayı 2 yıl erteledi.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, uygulamada yaşanan tıkanıklıkla ilgili Aydın Ticaret Odası ve Aydın Barosu'nun dilekçeleri gündeme alındı. Toplantıya katılan AYTO Başkanı Hakan Ülken ve Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, kurula konu ile ilgili görüşlerini aktardı. Kurul, tabelaların değiştirilmesi için çalışma başlatan Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Efeler Belediyesi'ne 2 yıl süre tanıdığı belirtildi.

Alınan kararı değerlendiren Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, yaşanan sıkıntıdan dolayı sorunun çözümü için alınan karardan dolayı kurul üyelerine teşekkür etti. AYTO Başkanı Hakan Ülken de, "Öncelikle üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesi adına birinci aşama olan süre uzatımı kararı kurul tarafından alındı. Bundan sonraki süreçte ivedilikle Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin koruma imar planı ile ilgili revizyon çalışmalarını yaparak Anıtlar Kurulu'nun onayına sunması gerekli. Bunun için revizyon projesinin hazırlanıp, Büyükşehir Belediye Meclisi kararı alınıp, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Anıtlar Kurulu onayı için başvuru yapılması gerekiyor. Aynı zamanda konu sadece revizyon yerine kentsel SİT kavramı üzerinden her yönüyle geniş kapsamlı bir şekilde yine Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ele alınabilir. Üyelerimiz için Aydın Büyükşehir Belediyesinin yapması gerekenler ile ilgili Aydın Ticaret Odası ve Aydın Barosu olarak konunun takipçisi olacağız. Üyelerimize ve Aydınımıza hayırlı olsun, üyelerimiz ve Aydın için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Cihan

Tabela değişimi iki yıl ertelendi

Tabela değişimi iki yıl ertelendi

Tabela değişimi iki yıl ertelendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim