• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Tabakhane Deresi Ve Çevresi Islah Edilecek

Tabakhane Deresi Ve Çevresi Islah Edilecek
Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunan Tabakhane Deresi ve çevresi ıslah edilecek.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunan Tabakhane Deresi ve çevresi ıslah edilecek.

2015 Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Vize Belediyesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Vize Tabakhane Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi ile Yeşil Yollar Oluşturma Projesi" fizibilite çalışması tamamlandı.

"BU PROJEYE HANGİ KANALDAN DESTEK VERİLİRSE VERİLSİN KAZANAN VİZE OLACAKTIR"

Vize Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan toplantıya Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Vize'nin proje üretme konusunda Trakya'nın en başarılı ilçelerinden bir olduğuna vurgu yaparak, "Proje üretimi konusunda başarılı olan Vize'nin bu konudaki üretkenliğini sürdürülebilir hale getirmesini takdir ediyoruz. Bugün fizibilitesi hazırlanan bu proje uygulaması tamamlandıktan sonra Vize'nin çehresi değişecek. Fizibilitenin hazırlanması konusunda biz, yüzde 95 destek verdik. Bu fizibilitenin uygulama projesini de Belediyemiz hazırlayacak ve bizim ya da AB'nin açtığı destek programlarına sunacaktır. Bu projeye hangi kanaldan destek verilirse verilsin kazanan Vize olacaktır. Hazırlanan proje fizibilitesinin Vize'ye hayırlı olmasını dilerim" dedi

Proje kapsamında, Vize ilçesinde yerleşim yerleri çevresinde nitelikli, duyarlı ve yaşam konforunu arttırıcı yeşil alanların oluşturulması için çevre düzenleme, ıslah ve kentsel tasarım projelerinin üretilmesi hedeflendiği ve çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan da sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda, koruma-kullanma dengesi gözetilerek doğal, tarihi, kültürel zenginlikleri ve çevreyi, verimlilik ve etkinlik açısından irdeleyen çevre düzenleme ve ıslah projeleri ile kıt kaynakları etkin ve verimli kullanarak iyileştirmenin projenin genel amaçları arasında yer aldığı belirtildi.

Proje ile Vize ilçesi kent merkezinde yer alan dere ve çevresinin rehabilitasyon projelerinin hazırlanması ile ilçe halkının ve ilçeye gelenlerin nitelikli zaman geçireceği alanlar oluşturulması ve var olan yeşil alanların arasında yeşil yollar bağlantısının başlangıcı yapılması ile yaşam kalitesinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Toplam bütçesi 85 bin 709 TL olan projenin üç ayda tamamlandığı bildirildi.

Tabakhane Deresi Ve Çevresi Islah Edilecek

Tabakhane Deresi Ve Çevresi Islah Edilecek

Tabakhane Deresi Ve Çevresi Islah Edilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim