• BIST 9544.47
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

T-2 Tramvay Hattında Çalışmalar Başladı

T-2 Tramvay Hattında Çalışmalar Başladı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak maksadıyla projelendirilen T2 tramvay hattında ray döşeme...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak maksadıyla projelendirilen T2 tramvay hattında ray döşeme çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 158 milyon TL'lik raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul yoluna yaklaşık 300 milyon TL'lik yatırım yapılacağını söyledi. Başkan Altepe, yaklaşık 9,5 kilometre uzunluğundaki hat imalatı, demiryolu ve karayolu köprü imalatlarını da bünyesinde bulunduran projenin 1.5 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı.

Bursa'da ulaşımı problem olmaktan çıkarmak hedefiyle yeni yol ve yol genişletme çalışmaları, köprü ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra raylı sistem yatırımlarına da ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve kesintisiz ulaşımı Terminal'e kadar uzatacak olan T2 tramvay hattına dair çalışmalara da başlamış oldu.

BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden start verilen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşılabilir marka kent olma yolundaki çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. Alt ve üst yapısıyla, tüm eserleriyle birlikte Bursa'nın gerçek anlamda bir Avrupa şehri olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Altepe, şehrin en önemli sıkıntısı olan kent içi ulaşım sorununu da raylı sistemlerle çözmeyi hedeflediklerini ifade etti. Gelişmiş ülkelerde trafik sorununun ortadan kaldırılması için her türlü yolun denendiğini fakat tüm çözüm yollarının raylı sistemlerde kesiştiğini kaydeden Başkan Altepe, "En büyük sıkıntımız kent içi ulaşım. Bunu aşmak için tüm dünyanın tercih ettiği raylı sistemleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Şehrimizin demir ağlarla örülmesi konusunda bu dönem büyük hamleler yaptık. Metro hattımızı Görükle ve Kestel'e taşıdık. Şimdi de eski adi "Yalova" yeni adı "İstanbul" olan kara yolunda raylı sistem çalışmalarına başladık. Şu anda müteahhit firma şantiyesini kurdu ve Terminal istikametinden ray döşeme çalışmalarına başladı. İnşallah 1.5 yıl içerisinde bu hat hizmete girmiş olacak" dedi.

Başkan Altepe, Kent Merkezi-Terminal arasına uygulanacak raylı sistem hattı ve ilave çevre düzenlemeleri, kentsel dönüşümle birlikte İstanbul Yolu'nun büyük bir dönüşüm yaşayacağını kaydetti. Raylı sistem uygulamalarıyla eş zamanlı olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının da başladığını, önümüzdeki birkaç gün içinde 60 binanın yıkımını gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Tüm düzenlemelerle birlikte İstanbul Yolu, Bursa'ya yakışan bir cadde haline gelecek. Çalışmalara startı verdik. İnşallah en kısa zamanda da bitireceğiz" diye konuştu.

Eylül ayında yapılan sözleşmenin ardından start alan T-2 tramvay hattı çalışmalarının 800 günlük süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Yalova Yolu'nun ortasından gidecek hatta, yerleri belirlenen 11 istasyon olacak. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve bin 30 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak. Yapım ihalesi kapsamında; istasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek. T2 hattı çalışmaya başladığında, seferler, 12 tramvay aracıyla 2'şerli dizilerle yapılacak. İşletme hızının, T1 hattına göre daha fazla olması planlanıyor. İstasyonlar, 60 metre uzunluğunda ve üst geçitli olacak. Çalışma kapsamında enerji nakil hatları yer altına alınacak ve tüm aydınlatma sistemleri yenilenecek. Mevcut servis yolları yeni düzenleme ile ana yola dâhil edilirken, çevre düzenlemeleri ve kent girişi daha estetik bir görünüm kazanacak.

Kent Meydanı-Şehirlararası Otobüs Terminali arasındaki yeni tramvay hattının istasyonları ise şu noktalarda yapılacak: Kent Meydanı önü, Gençosman Türk Telekom altı, Beşyol Kavşağı'nın 300 metre gerisi, Beşyol Kavşağı'nın 300 metre ilerisi, Melodi Düğün Salonu önü, Orman Bölge Müdürlüğü önü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önü, Panayır Kavşağı, Kimlik Mağazası önü, AS Merkez önü, Şehirlerarası Otobüs Terminali önü.

T-2 Tramvay Hattında Çalışmalar Başladı

T-2 Tramvay Hattında Çalışmalar Başladı

T-2 Tramvay Hattında Çalışmalar Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim