• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Suzan Sabancı’ya “Yılın İş Kadını” ödülü

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e "Yılın İş Kadını" ödülü verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü'nün düzenlediği anket sonucu, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer "Yılın İş Kadını" ödülüne layık görüldü.

Akbank açıklamasına göre, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü'nün her yıl düzenlediği "Management Study in Engineering" etkinliği bu yıl katılan farklı mesleklerden mühendis kökenli iş adamı ve yöneticiler, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen öğrenci ve mezunlara deneyimlerini aktardılar. Öğrenci ve yeni mezunların kendi aralarında fikir alışverişinde de bulundukları etkinlikte ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi'nin "Yılın İş Kadını ve Yılın İş Adamı Ödülleri" de verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü'nün düzenlediği anket sonucu, Yılın İş Kadını, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer seçildi. Öğrenciler Yılın İş Adamı olarak da Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'yu seçtiler.

Ödül töreninde konuşan Suzan Sabancı Dinçer, 150. kuruluş yıl dönümü kutlanan Boğaziçi Üniversitesi'nin değerli öğrencilerinden bu anlamlı ödülü almanın kendisi için büyük bir onur kaynağı olduğunu belirterek, "Değişen ve dönüşen Türkiye ekonomisinin en büyük gücü, şüphesiz iyi yetişmiş, kaliteli eğitim görmüş, yeniliğe ve girişime odaklı insan kaynağı olacak. Bu insan kaynağının yaratılmasında en büyük paylardan biri Boğaziçi Üniversitesi'ne ait" dedi.

Akbank olarak, insan gücüne yatırım yapmaya önem verdiklerini belirten ve iş yaşamında en önemli kaynağın ve farkın insan olduğunu vurgulayan Suzan Sabancı Dinçer, şunları ifade etti:

"Birçok başka sektörde olduğu gibi, bankacılık sektöründeki yenilikçi atılımlarda da Boğaziçililerin rolü büyük. Bizim de Akbank'ta 300'e yakın Boğaziçilimiz var. Akbank olarak, Türk bankacılık sektöründeki liderliğimizi, güçlü büyüme ve karlılık odaklı performansımızla sürdürüyor; yüksek nitelikli Akbanklılarla uluslararası düzeyde atılımlarımıza devam ediyoruz. Çalışkan, dinamik, yaratıcı, insiyatif sahibi, dürüst bireylerden oluşan bir ekip oluşturmak başarı için en önemli koşulların başında geliyor. Boğaziçi Üniversitesi, genç arkadaşlarımın önüne hemen tüm alanlarda kariyer yapma fırsatını koyuyor. Eminim aranızda bankacılığı seçmeyi düşünenler de var."

Dinçer, öğrencilere "Bankacılık heyecanlı ve iş tatmini kuvvetli bir alan. Bir bankacı her zaman pek çok sektöre hâkim, donanımlı ve sürekli öğrenmeye açık olmalı. Bankacılığın farklı disiplinleri barındıran yapısı, sektörü dinamik ve çekici kılıyor. Önünüzde fırsatlarla dolu bir gelecek var. Bugünün çalışan, merak eden, araştıran, öğrenen gençleri olarak, geleceğin iyi birer yöneticisi olacaksınız" çağrısında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde 6-7-8 Aralık'ta gerçekleştirilen "Management Study in Engineering" etkinliğinde Ar&Ge simsarı Bilal Kaafarani, Taha Holding Üst Yöneticisi (CEO) İsmail Kısacık ile Peak Games, Lidyana, Mavikep gibi başarılı işlere imzasını atan Hakan Baş, ING Bank CIO'su Hüseyin Sivri, Deloitte Partner'ı Yücel Ersöz gibi önemli isimler  de öğrencilerle buluştu.

Mühendislik Kulübü, bu yıl da yönetici olmak isteyen herkese hitap eden etkinliğin amacını, "katılımcılara geleceklerinde atacakları adımları, daha önce atmış profesyonel yöneticilerden ve tecrübeli eğitimcilerden bilgi alarak daha kolay planlamalarına yardımcı olmak" olarak belirledi. 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim