• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Suudi Arabistan ile Türkiye ticareti gelişiyor

Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu, MÜSİAD Genel Merkezi'nde konuşan Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Rabia: “Türkiye ile 2011-2012 yılları arasında ticaret hacmimiz yüzde 33 arttı” dedi.

Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Tewfik Al Rabia, "Türkiye ile 2011-2012 yılları arasında ticaret hacmimiz yüzde 33 arttı. İnanıyorumki gelecek yıllarda bu ticaret hacmini daha da arttırabiliriz" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Eyüp Akbal'ın açılış konuşmasını yaptığı, Türkiye ve Suudi Arabistan Ekonomi Bakanlıklarının ortak katkılarıyla, MÜSİAD) tarafından organize edilen Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu, MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Rabia, böyle bir organizasyonda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, ilerde daha büyük çaplı bir toplantıda yer alma temennisinde bulundu.

Türkiye'nin kardeş bir ülke olduğunu ve iki ülke arasında çok eski ve kültürel bir bağın olduğunu ifade eden Rabia, Türk ürünlerinin Suudi Arabistan'da bulunmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

Rabia, Türkiye ile olan ticari işbirliklerinin sürekli arttığına dikkat çekerek, "2011-2012 yılları arasında ticaret hacmimiz yüzde 33 arttı. Buraya gelen ürünler yüzde 8 civarında... İnanıyorum ki gelecek yıllarda bu ticaret hacmini daha da arttırabiliriz. Bu durum fuarlar, organizasyonlar ve kar amacı gütmeyen kurumlar vasıtasıyla da olabilir" dedi.

Akbal ise çok güzel bir ortamda bu görüşmeyi yapmaktan dolayı mutululuk duyduklarını belirterek, toplantılar sonrasında güzel sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

MÜSİAD'ın 1990 yılında kurulduğunu ve bugün itibariyle yurt içeirsinde 66 noktada olduklarını belirten Akbal, sadece Türkiye içerisinde değil, uluslararası alanlarda da yapılanmalarını devam ettirdiklerini dile getirdi.

Akbal, 7 bin üye, 35 bin işletme ve 1,5 milyon istihdam sağladıklarına dikkati çekerek, "Türkiye ekonomisine 100 milyar doların üzerinde katkımız var. Suudi Arabistanla 2012 yılında dış ticaret hacmimiz 5,85 milyar dolardı. 2011 yılı baz alındığında yüzde 33 artış görülüyor. Aynı oranda ithalatımız da yüzde 8 oranında arttı. İnanıyoruz ki bundan sonraki yıllarda hacim daha da artacak. Türkiye'nin coğrafyadaki stratejik konumu itibariyle diğer kıtalar arasında bağ oluşturma noktasında Suudi yatırımcılara büyük bir pazar oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan pazarı incelendiğinde oldukça gelişmiş bir perakende pazarının oluştuğuna işaret eden Akbal, bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda, iki ülke arasında kısa ve uzun vadeli önemli iş fırsatları olacağını söyledi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim