• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Sütler Süt Tozuna Döndü Üreticilerin Yüzü Güldü

Sütler Süt Tozuna Döndü Üreticilerin Yüzü Güldü
Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının arz fazlası sütleri birlikler aracılığı...

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının arz fazlası sütleri birlikler aracılığı ile süt tozuna dönüştürerek süt piyasasına müdahale etmesinin oldukça önemli bir adım olduğunu belirterek, "Ülkemizde süt artık sahipsiz değildir." dedi.

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, arz fazlası sütü birlikler aracılığı ile süt tozuna dönüştürerek süt piyasasına müdahale etmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Tunca, "Bakanlığımızın Et ve Süt Kurumu ile süt piyasasına müdahalesi sonrası ilk etapta İzmir, Konya, Balıkesir ve Manisa'da arz fazlası soğuk sütler birlikler aracılığıyla süt tozu yapılmak üzere fabrikalara gönderilmeye başlandı. Sanayiciler bakanlığımızla yaptığı görüşmelerde süt fiyatlarının düşmeyeceği yönünde verdikleri söze rağmen arz fazlası süt olduğunu belirterek fiyatları düşürmüşlerdir. Bakanlığımız sanayicilerin arz fazlası olarak belirtikleri sütleri birliklerimiz ile birlikte Et ve Süt Kurumu aracılığıyla piyasadan çekerek tekrar süt fiyatlarında istikrar sağlanmasını, hayvancılığın sürdürülebilir rakamlarda tutunmasını, dişi hayvanlarımızın ve düvelerimizin kesime gitmemesini ve üretimimizin büyüyerek devam etmesini ayrıca tüketicilerin de kolay ve yeterli süt ürünlerine ulaşabiliyor olmasını amaçlamıştır. Bu amaçla yapılan müdahalede sonucunda süt üreticileri rahat bir nefes almış olacaktır. Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in bu müdahalesindeki kararlılığı ve üretici için yaptıklarını biliyoruz. Kendisine ve tüm bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Tunca, "Bakanlığımız bu müdahale ile sektörün istikrarı ve sürdürebilirliği için gerekeni yapmıştır. Bu ülkede süt artık sahipsiz değildir." diyerek bakanlığa teşekkür etti.

Sütler Süt Tozuna Döndü Üreticilerin Yüzü Güldü

Sütler Süt Tozuna Döndü Üreticilerin Yüzü Güldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim