• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Süt Sığırcılığı Eğitimi İlk Mezunlarını Verdi

Süt Sığırcılığı Eğitimi İlk Mezunlarını Verdi
Balıkesir SÜB Üyeleri İle Güçleniyor projesi ile başlanan süt sığırcılığı eğitimi ilk mezunlarını verdi.

Balıkesir SÜB Üyeleri İle Güçleniyor projesi ile başlanan süt sığırcılığı eğitimi ilk mezunlarını verdi. Kursiyerler, Altıeylül ilçesi Balıklı mahallesinde yapılan sertifika töreninde sertifikalarını Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Kurtuluş Candan, İlçe Müdürü Erol Ziyadoğlu ve Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek'in elinden aldı.

Altıeylül İlçesi Balıklı mahallesinde, Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliğinin hazırladığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının destek verdiği Sosyal Mali Destek Kalkınma Programı kapsamında verilen eğitim tamamlandı. Balıklı İlkokulunda gerçekleşen sertifika törenine, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Kurtuluş Candan, İlçe Müdürü Erol Ziyadoğlu, Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, hanımların yoğunlukta olduğu 90 kursiyer katıldı. Balıklı, Ayşebacı, Pamukçu, Şamlı ve Çaypınar mahallelerinde 3 gün süresince 14 saat süt sığırcılığı hakkında eğitim devam ederken, Balıklı mahallesi kursiyerleri eğitimlerini bitirerek sertifikalarını almaya hak kazandı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bayanların elinin değdiği her şeyin güzel olduğunu belirterek "Büyük bir iş başardınız. Bayanlarımızın elinin değdiği her iş güzel oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 94 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu zaman Kadın kollarını, kadınlarımızı siyasetin içine sokmuştu ve onları bu işe ortak etmiş ve muazzam bir başarı yakalamışlardı" dedi.

Hayvancılık ve süt üretimleri ile ilgili olarak Altıeylül Belediyesi olarak Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile ortak bir proje yaptıklarını anlatan Kafaoğlu, şunları söyledi:

"O projede de hanımlarımızın katkısı çok yoğundu. Şimdi de kalabalık bir katılım görüyorum. Siz aşınıza, işinize sahip çıkıyorsunuz. Seminerleri, kursları takip ediyorsunuz. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. Balıklının bizim yanımızda, hayvancılıkta ayrı bir yeri var. Etin sütün, kaymağın harman olduğu yer. Ben de sizler gibi köylü çocuğuyum. İlkokuldan ortaokul bitene kadar çobanlık yaptım. Balıklı'da hayvancılığı iyi yapan mahallelerimizden. Kaz pilavı, kaymağı Balıklı'nın önemli ürünlerinden. Bizi biz yapan bu değerlerimize sahip çıktığınız için sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyor, durmak yok yola devam diyorum"

Konuşmaların ardından sertifika takdimi yapıldı, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim