• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Susuz Mahalleler Suya Kavuşuyor

Susuz Mahalleler Suya Kavuşuyor
Türkiye'nin önemli turizm kentlerinden Muğla'da yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan mahalleler Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi...

Türkiye'nin önemli turizm kentlerinden Muğla'da yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan mahalleler Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünün çalışmaları sonucu suya kavuşuyor. "Büyükşehir" statüsü öncesi köy konumunda olan ve yıllardır suyu olmayan mahallelere su ulaştırıyor. Seydikemer Dodurga Mahallesi, Bayır Mahallesi Armutağacı mevkii ve Çökek Mahallesi Boyağacı mevkilerine su verilmek üzere çalışmaları devam ederken, birçok mahalle suyuna kavuştu.

BAŞKAN GÜRÜN'E MAHALLE SAKİNLERİNDEN YOĞUN İLGİ

MUSKİ ekiplerinin hizmet çalışmalarını başlattığı yerlerde incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, seracılığın yoğun olduğu Fethiye'nin Gökben ve Bozyer Mahallelerini ziyaret etti. Başkan Osman Gürün'ü çalışma yerinde çiçeklerle karşılayan yaklaşık yüz kişilik mahalle sakini yapılan hizmetlerden dolayı Gürün'e teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'le sohbet eden mahalle sakinleri Gürün'e yoğun ilgi gösterdi.

"SU BİZE TAM OLARAK GELMİYORDU"

Başkan Gürün'ü çiçekle karşılayan Bozyer Mahalle Muhtarı Bayram Kaşlı, MUSKİ'ye müracaatlarının ardından gerekli çalışmaların başladığını söyledi. Ana şebekeden sularının yeterli gelmediğini belirten Kaşlı, "Bizim suyumuz bir gün akıyor bir gün akmıyordu. Ana şebekeden gelen su yeterli değildi. 10-15 yıldır su sıkıntısı çekiyoruz. Borularımız eski olduğu için ana şebekedeki su mahallemize ulaşmıyordu. MUSKİ'ye başvurduk konuyu aktardık ve ekiplerde incelemelerde bulundular. İncelemelerin ardından kurumlar arası yazışmalar yapılarak şuanda çalışmalar başladı. Bundan sonra suyumuz her gün akacak" dedi.

"HER TÜRLÜ MASRAFI GÖZE ALARAK SU ULAŞTIRACAĞIZ"

2 yıl önce göreve geldiklerinde bazı mahallelerin susuz olduğunu üzüntüyle karşıladığını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ilk çalışmalarından birinin de susuz mahallelere su götürmek olduğunu söyledi. Bundan sonra Gökben ve Bozyer Mahallelerinin 365 gün boyunca sudan faydalanabileceğini ifade eden Gürün, şunları söyledi:

"Gökben ve Bozyer mahallelerimize yaklaşık 7 bin 500 metrelik bir içme suyu hattı ve içme suyu deposu yapılacak. Bunun maliyeti de yaklaşık olarak 1 Milyon TL'ye buluyor. Göreve geldiğimde bazı köylerimizin susuz olduğunu üzüntüyle karşıladım. Çalışma başlatarak her türlü masrafı göze alarak susuzluğu teker teker çözüyoruz. Bunların birçoğunu çözüme kavuşturduk. Geriye kalan mahallelerin de projesi hazırlandı. Tabi ki maliyetleri çok yüksek bu kadar yıl çözülmemiş. Ama biz maliyeti değil, o köyün sağlıklı bir içme suyuna kavuşması için gerekli olan yatırımları yapacağız. Yapacak çok işimiz var. Önceliğine ve aciliyetine göre de sıraya soktuk. Dönemimizin sonunda bu tür sıkıntıları çözüme kavuşturmak için gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Susuz Mahalleler Suya Kavuşuyor

Susuz Mahalleler Suya Kavuşuyor

Susuz Mahalleler Suya Kavuşuyor

Susuz Mahalleler Suya Kavuşuyor

Susuz Mahalleler Suya Kavuşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim