• BIST 9530.47
  • Altın 2474.701
  • Dolar 32.4265
  • Euro 34.7274
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Süs Taşı Sektöründe Yetişmiş Eleman Sıkıntısı

Süs Taşı Sektöründe Yetişmiş Eleman Sıkıntısı
Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş süs taşı sektörüne vurgu yaparak, "Bu sektörün Osmanlı İmparatorluğu ve hatta Anadolu'daki ilk medeniyetlerde olduğu...

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş süs taşı sektörüne vurgu yaparak, "Bu sektörün Osmanlı İmparatorluğu ve hatta Anadolu'daki ilk medeniyetlerde olduğu günlerine dönebilmesi için eksik tek şeyimiz yetişmiş elemandır" dedi.

Tokat İl Genel Meclisi Mart ayı meclis toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer başkanlığında yapıldı. Toplantıda Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu, İl Özel İdaresi destekleri ile Zile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurulan ve Zile'de mevcut olan jasper, agat ve kalsedon gibi doğal taşların isimlik, tespih ve çeşitli hediyelik eşya üretilen atölyeyle ilgili meclis üyelerine sunum yaptı. Zile Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu amaçlarının ilçedeki yarı değerli süs taşlarını tanıtmak olduğunu ifade ederek, "Turizmden giderek daha fazla pay alan ilimizin ve ilçemizin kendine has hediyeliklerinin hazırlanmasına yeni bir boyut kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda süs taşları işlemeciliği alanlarında çalışabilecek, bu sahada ilimiz ve ilçemizdeki çok çeşitli hammaddeyi iyi bir şekilde işleyerek değerlendirecek, özellikle el sanatlarını geliştirebilecek beceride eleman yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise kuyumculuğun en büyük ihtiyacını karşılayan süs taşı sektörünün gelişememiş ve genelde ithalata dayalı kalmış olduğuna dikkat çekerek, "Oysa tüm tarihi gerçekler göstermektedir ki, ülkemiz süs taşı işlemeciliğinin doğduğu az sayıdaki yerlerden biridir. Bu sektörün Osmanlı İmparatorluğu ve hatta Anadolu'daki ilk medeniyetlerde olduğu günlerine dönebilmesi için eksik tek şeyimiz yetişmiş elemandır. Ayrıca turizmden giderek daha fazla pay alan İlimiz ve İlçemizin kendine has hediyeliklerinin hazırlanmasına yeni bir boyut kazandıracaktır. Unutulmamalıdır ki sadece bu işi yapan insanları fuarlar aracılığı ile bir araya toplayan ülkeler bile önemli girdiler sağlamaktadırlar" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer ise Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e sunumlarından dolayı teşekkür etti.

Süs Taşı Sektöründe Yetişmiş Eleman Sıkıntısı

Süs Taşı Sektöründe Yetişmiş Eleman Sıkıntısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim