• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Sur'un Tarihi Gazi Caddesi'nde Sokağa Çıkma Yasağı

Sur'un Tarihi Gazi Caddesi'nde Sokağa Çıkma Yasağı
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bugüne kadar açık olan tarihi Gazi Caddesi'nde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bir grup parti ve sivil toplum örgütü Diyarbakır'da 3 günlük hayatı durdurma eylemi başlattı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı yeni bir boyut kazandı. Bugüne kadar açık olan tarihi Gazi Caddesi'nde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gazi Caddesi'nin kapatılmasıyla tarihi Ulu Camii'ye giden yol da kapatılmış oldu.

Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi de olan bir grup parti ve sivil toplum örgütü Diyarbakır'da üç günlük hayatı durdurma eylemi başlattı.

Sur Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlçemiz Suriçi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır.

"GÜNLÜK YAŞAM ZORLAŞTI"

Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.

Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Suriçi'nde bulunan Gazi caddesinin bir bölümünde (Çiftehan Sokak girişinden başlayıp Mardinkapı çıkışına kadar olan kısmında) 09.02.2016 Salı günü sabah saat 06.00 itibari ile ikinci bir emre kadar kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve mal güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir."

DİYARBAKIR'DA 3 GÜN HAYATI DURDURMA EYLEMİ

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki iki bodrumda kurtarılmayı bekleyen yaralıların öldürüldüğüne ilişkin iddialar üzerine Diyarbakır'da kepenkler kapandı. Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi de olan bir grup parti ve sivil toplum örgütü Diyarbakır'da üç günlük hayatı durdurma eylemi başlattı.

DÜKKANLAR AÇILMADI, BELEDİYE OTOBÜSLERİ SEFERE ÇIKMADI

Şehirde bugün dükkanlar açılmazken, belediye otobüsleri sefere çıkmadı.

EYLEM, HAKKARİ'YE DE SIÇRADI

Şırnak ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla Diyarbakır merkezli başlatılan 'Hayatı Durdurma' eylemi Hakkâri'de uygulandı. Hakkari'de bugün dükkanlar açılmazken bazı ev ve işyerlerine siyah bayrak asıldı.

ŞEHİRDE SADECE FIRINLAR AÇIK

Bugün ve yarın devam edecek olan eylem çerçevesinde ilçe merkezinde kepenkler açılmadı. Sadece fırınların açık olduğu merkezde birçok ev ve işyerlerinin pencere ve balkonlarına ise siyah bayrak asıldı.

OKULLARIN DA YARISI BOŞ KALDI

Boykot kararı nedeniyle okulların yarısı boş kaldı. İl ve ilçelerde alınan geniş güvenli önlemi devam ediyor. İl merkezinde zırhlı araçlar sık sık devriye attığı görüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim