• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Sürücüler Dikkat, Tedes Yolda

Sürücüler Dikkat, Tedes Yolda
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıldönümü dolayısıyla Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya ve birim amirleri ile birlikte Çerkezköy...

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıldönümü dolayısıyla Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya ve birim amirleri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret eden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çorlu, Malkara ve Muratlı'dan sonra Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile Kamu Güvenliği Sistemi Sistemi'nin Çerkezköy'e de kurulacağını söyledi.

"ONAY BEKLİYORUZ"

Ziyarette TEDES ve Kamu Güvenliği Sistemi ile ilgili de bilgi veren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, "TEDES ve Kamu Güvenliği Sistemi projesini Çerkezköy Belediyesi ile birlikte hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu sistemin kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğümüzün onayını bekliyoruz. Şuanda yazışmalar tamamlandı ve onay bekliyoruz" dedi.

HERYERDEN İZLENECEK

Onayın gelmesi ile birlikte ihalenin yapılacağını kaydeden Ogan, "TEDES ve Kamu Güvenliği Sistemi ihalesi yapıldıktan sonra 46 noktada 46 hareketli kamera desteği ve 100 sabit noktaya da kamera konulacak. 2 noktada hız ihlal sistemi, 4 noktada da hız ve kırmızı ışık ihlal sistemi konulacak ve 6 nokta da TEDES noktası olacak. Ayrıca 10 ayrı noktaya da PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kurulacak" diye konuştu.

"SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLACAK"

Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Çerkezköy'ün çok daha güvenli olacağını ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan "Çerkezköy'de suç ve suçlularla mücadele de TEDES ve Kamu Güvenliği Sistemi'nin çok büyük fayda sağlayacak. Bu sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte ilçenin belirli noktalarında meydana gelen trafik sıkışıklığı da son bulacak ve her sürücü çok daha dikkatli olacak" dedi.

Geçen yıl yapılan ihalenin içlerine sinmediği için iptal edildiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay ise, "Projenin onaylanmasının ardından bunu tekrar ihaleye çıkaracağız ve kendi imkanlarımız ile bu sistemleri kuracağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim