• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Sürücü kursları için 'yüzde 55' başarı kriteri

Sürücü kursları için 'yüzde 55' başarı kriteri
Kursiyerleri direksiyon eğitimi ön sınavında başarılı olan ancak asıl sınavdaki başarı oranı yüzde 55'in altında kalan sürücü kursları, bir dönem kursiyer kaydı yapamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), yeterli eğitim vermediği tespit edilen sürücü kursları için başlattığı ceza uygulaması kapsamında, kursiyerleri direksiyon eğitimi ön sınavında başarılı olan ancak asıl sınavdaki başarı oranı yüzde 55'in altında kalan kurslar, bir dönem kursiyer kaydı yapamayacak.

MEB, 5 Aralık 2015 tarihli Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği hükümlerine göre düzenlenen Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi'nde değişikliğe gitti.

Bakanlık, Avrupa Birliğinin (AB) teknik ve mali desteği ile Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce yürütülen, Sürücü Eğitim ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Projesi'nde, direksiyon sınavını yapan öğretmenlerin eğitimlerine ilişkin çıktıları da yönergeye yansıttı.

Sınav sorumluları da araçta eğitim alacak

Hizmet içi eğitimler, 12 ders saati sürecek. Ölçme, değerlendirme ve psiko-motor becerilerinin ele alınmasına 1 saat, trafik mevzuatı ve trafik kurallarına 3 saat, sınav değerlendirme formuna 4 saat ayrıldı.

Bakanlığın yeni düzenlemesinde direksiyon sınavını yapan sorumlu öğretmenlere sürücü adayları gibi araç içinde eğitim zorunluluğu da getirildi. Sınav sorumlularının, eğitim programında araç tanıma ve kullanma, sınav uygulama senaryoları konusunda 4 saatlik uygulamalı eğitimlere katılması gerekiyor. Bu eğitimler, kurslardan araç kiralanarak yapılacak.

Sınav sorumlusu öğretmenlerin görevine devam edebilmesi için hizmet içi eğitimden sonra ayrıca yapılacak sınavı geçmeleri gerekecek. Bu sınavı geçemeyen öğretmenler, direksiyon sınavlarında görev alamayacak.

Trafik adabı dersleri başlıyor

Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına kayıt olan kursiyerlere 1 Ocak 2016 itibarıyla "trafik adabı" dersi verilecek ve teorik sınavda bu dersle ilgili sorular sorulacak. 

Kurslara başarı kriteri 

Kurs tarafından yapılan direksiyon eğitimi dersi ön sınavında başarılı olan ve modül üzerinden onay verilerek milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılan direksiyon eğitimi dersi sınavına giren kursiyerlerin başarı oranı yüzde 55'in altında kalırsa ilgili kurs hakkında inceleme ve soruşturma başlatılacak. Soruşturma sonunda düzenlenen raporda yeterli eğitim verilmediğinin tespit edilmesi halinde bir sonraki ayı takiben kursa bir dönem kursiyer kaydı yapılmasına izin verilmeyecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim