• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Sürücü Adaylarına Ehliyet Değişimi İçin Rapor Uyarısı

Sürücü Adaylarına Ehliyet Değişimi İçin Rapor Uyarısı
Gaziantep'te 20 yıldan beri sadece sağlık raporları veren Arslanoğlu Polikliniğinin Başhekimi Dr. Ahmet Çevik, yeni yasa ile değişmesi zorunlu olan ehliyetler...

Gaziantep'te 20 yıldan beri sadece sağlık raporları veren Arslanoğlu Polikliniğinin Başhekimi Dr. Ahmet Çevik, yeni yasa ile değişmesi zorunlu olan ehliyetler için de mevzuatlara uygun olarak sürücü adaylarına rapor vermeye devam ettiklerini söyledi.

Arslanoğlu Polikliniği Başhekimi Dr. Ahmet Çevik, 29.12.2015 Tarihi itibariyle sürücü ehliyetlerin de çıkarılan yeni bir yönetmelikle istisnasız olarak yenisiyle değiştirilme zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, "Yeni ehliyetleri alabilmek için sürücülerin önce Trafik Tescil Müdürlüğünden randevu alınması gerektiğini ifade etti. Çevik, "Bu randevu Gaziantep Il emniyet Müdürlüğü sürücü belgesi randevu işlemlerine girilerek surece başlanacak ve aşağıdaki istenilen belgelerle süreç devam edecektir. Sürücü olur Sağlık raporu, (Bu rapor haftanın 6 günü saat 08.30-18.00 arasında kurumumuz Arslanoğlu Polikliniği'nden sürücülerimize temin edilebilir ehliyet değiştirecek sürücü adaylarının Emniyet Müdürlüğünden, Parmak izi alındı belgesi, iki adet biometrik fotoğraf, Maliye'ye 13 TL, Bankaya 2 TL olmak üzere toplam 15 TL kart ücreti dekontunun alınmasından sonra, eski tip sürücü belgesi ile randevu günü ve saatinde Trafik Tescil Müdürlüğüne bas vurulacağını söyledi. Dr. Ahmet Çevik, ayrıca ehliyet kayıp veya çalıntı olanların da başvurabilir" dedi. Arslanoğlu Polikliniği Başhekimi Dr. Ahmet Çevik, bu işlemlerin bitmesinden sonra, eski ehliyet alınıp, yerine geçici sürücü belgesi verilir. Yeni ehliyet 15 gün içerisinde sürücünün adresine gönderilerek, sürecin tamamlanacağını belirtti. Arslanoğlu Polikliniği Başhekimi Dr. Ahmet Çevik, sistem uygulaması ve rapor formatlarının değişmiş olması nedeniyle, ehliyet değiştirmek isteyen sürücülerin sağlık raporu temininde güçlükler çıkarabileceğini de ifade ederek, "Ancak, yukarıda da belirttiğimiz gibi, Arslanoğlu Polikliniği, 20 yıldan beri sadece sağlık raporları vermekte ve intikal ettiği için değişen bakanlık mevzuatlarını günü gününe takip edip, hazırlığı yaptığı için polikliniğimizden alınan raporlar mevzuata uygun olarak hazırlanmaktadır. Sağlık raporu almak için kurumumuza müracaat eden sürücüler 2 adet, adaylar 3 adet fotoğraf ve kimlikleriyle müracaat ettikleri takdirde işlemler kısa zaman içinde bitirilerek raporları teslim edilir. Değişimle ilgili olarak diğer illerden gelip bize müracaat eden sürücülerde görülmektedir. Ehliyet değişimleriyle ilgili geniş bilgiye sahip olan Trafik Tescil Müdürlüğümüz bu mevzuatla ilgili donanıma sahip olduğu, bu vesileyle de islerin seri bir şekilde yürümesi şehrimiz için ayrı bir şans olduğunu da söyleyebilirim" diye konuştu.

Sürücü Adaylarına Ehliyet Değişimi İçin Rapor Uyarısı

Sürücü Adaylarına Ehliyet Değişimi İçin Rapor Uyarısı

Sürücü Adaylarına Ehliyet Değişimi İçin Rapor Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim