• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sürücü Adayları Ter Döktü

Sürücü Adayları Ter Döktü
Düzce'de daha önce girdikleri direksiyon sınavında başarılı olamayan adaylar bir kez daha şansını denedi.

Düzce'de daha önce girdikleri direksiyon sınavında başarılı olamayan adaylar bir kez daha şansını denedi. Ara direksiyon sınavı yapıldı.

Düzce'de sürücü adayları sınava tabi oldular. Araçların motor, yağ konma bölümleri gibi teknik bölümlerden far, sinyal kontrolüne kadar bir çok aşamada değerlendirmeye giren sürücü adayları, sınavın son aşamasında ise direksiyona geçerek, araç kullanma kabiliyetlerini komisyon üyelerine gösterdiler. Bağlantı Yolu üzerinde bulunan toplanma yerinde bulunan sürücü adaylarının heyecanı gözlerinden okundu.

Düzce Sürücü Kursları Dernek Başkanı Armağan Halil Albayrak, direksiyon sınavı ile ilgili adayların dikkat etmesi gereken hususlar hakkında televizyonumuza özel açıklamalarda bulundu. Albayrak, sınav esnasında sürücülerin dikkat etmesi gereken kurallar hakkında bilgiler verirken okullarda trafik adabı derslerinin verilmesini istedi.

Halil İbrahim Albayrak; " Şuanda direksiyon uygulama ve değerlendirme sınavı yapılıyor. 6-7 Şubatta yapılan sınavın kalanları şuanda değerlendirmeye alınıyor. Önce 5 dakika araç tanıtımı yapılıyor. Direksiyon değerlendirme formları var. Mavi, sarı ve kırmızı bölgeler vardır. Mavi satırlar 10 soruyu kapsar ve bu sorular aracın neresinde ne var diye söylenir. Aracın içinde de yer alan araçları söyler. 10 sorudan 5'ini bilemeyen elenir. Sonra araçla ilerlenir. Direksiyon sınavında çeşitli faktörler de değerlendirmeler yapılıyor. Direksiyon hakimiyetsizliğinde aday araçtan hemen indirilir. İki sarı hata bir kırmızı hatasına dönüşür ve aday yine kalır" dedi.

Halil İbrahim Albayrak, " Ehliyet almak isteyen adayın 4 hakkı var. Bu 4 hak bittikten sonra ikinci kez 4 hak daha veriliyor. Ayrıca kurs ücretlerinde taban fiyat uygulaması başlatıldı. Uymayan kurslara dönemlik kapatma cezası veriliyor. İndirim yapılmıyor. Bu uygulama kaliteyi artıracaktır. En iyi sürücü kurallara uyan sürücüdür. Kurslarda trafik adabı dersleri verilmeye başladı. Biz okullarda da bu derslerin verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sürücü Adayları Ter Döktü

Sürücü Adayları Ter Döktü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim