• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sürü Yönetimi Eğitimleri Verilmeye Başlandı

Sürü Yönetimi Eğitimleri Verilmeye Başlandı
Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında eğitimler vermeye başladı.

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında eğitimler vermeye başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı işbirliğiyle çobanlık yapan yetiştiricilerin bilinçlendirilmesi amacıyla eğitimler verilmeye başlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Merkezinde düzenlenen eğitim programına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Muş il Başkanı Ali Erikli, kursiyerler ve çalışanlar katıldı. Kurumun teknik personelleri veteriner hekimlerinden Mustafa Mehmet Lale, Özgür Bektaş Yakışır ve ziraat mühendislerinden Ömer Altıntaş, Evren Sayım tarafından verilen eğitim programının hafta içi her gün 8 saatlik program dahilinde 3 hafta boyunca verileceği belirtildi. Mart ayında başlayan sürü yönetimi eğitimlerine merkez ilçeden 20, Hasköy ilçesinden 22 ve Malazgirt ilçesinden 16 kişi olmak üzere toplamda 58 kursiyer çobana sürü yönetimi eğitimi verildiği belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, 3 hafta boyunca 120 saatlik eğitim verileceğini söyledi. Kursiyerlerin, halen sürü yönetimi elemanlığı yapan veya sürü yönetim faaliyetlerini gerçekleştirecek eleman olmaya aday, sosyal güvence kapsamına alınma niteliklerine sahip, okuma ve yazma bilen veya en az ilkokul mezunu olması gerektiğini ifade eden Çolakoğlu, bedenen sağlıklı ve eğitim konularına ilgi ve ihtiyaç duyanlar ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan kişilerin katılabileceği belirtirken, eğitimini tamamlayan kursiyerlere "Sürü Yönetim Elemanı" sertifikası verileceğini söyledi. Proje kapsamında kursiyerlere verilecek eğitimlere değinen Çolakoğlu, "Koyun ağılı ve keçi barınağı kurma, koyun ve keçi ırkını seçme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme, biyo güvenlik uygulamalarına hakim olma ile sağım yapabilme konularında eğitim verilecek" dedi.

İşletmelere yıllık 5 bin TL destek ödemesi yapılacağını vurgulayan Çolakoğlu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, işsizliğin azaltılması ve çobanlığın daha cazip hale gelmesi için başlatılan, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında başlattığımız bu eğitimlerin yetiştiricilerimize faydalı olacağına inanıyorum. Kursları tamamlayan vatandaşların küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle ilgi detaylı bilgilere sahip olacaklar bu kişilerin sürü yöneticisi olarak işletmelerde istihdam edilmesine yönelik bakanlığımızın desteği olacaktır ve bu sertifikaya sahip olanlar 300 ve üzeri küçükbaş hayvanı olan işletmelerde sigortalı olarak istihdam edildiği taktirde, işletmeye yıllık 5 bin TL destek ödemesi yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Sürü Yönetimi Eğitimleri Verilmeye Başlandı

Sürü Yönetimi Eğitimleri Verilmeye Başlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim