• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Suriye’ye yardımlar savaşın 4. yılında devam ediyor

Suriye’ye yardımlar savaşın 4. yılında devam ediyor
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçen hafta İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana’dan yola çıkarttığı 6 tır ve 5 kamyondan oluşan 11 araçlık acil ihtiyaç malzemesi konvoyunu Suriye’ye ulaştırdı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden yapılan açıklamada, geçen hafta gönderilen acil ihtiyaç malzemesi konvoyu ile Suriye’de üç yıldır devam eden iç savaş nedeniyle seferber olan Türk yardım kuruluşlarının kampanyalarına devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Cansuyu Derneği'nin Suriye’deki savaşın yaralarını sarmaya devam ettiği, büyük katliamların yapıldığı Suriye’deki halkın başta Türkiye olmak üzere çeşitli komşu ülkelere sığındığı, ülke içerisinde kalanların ise çok kötü şartlar altında yaşadığı ifade edildi. Bu çerçevede Cansuyu Derneği'nin İdlib ve Hama şehirlerine gönderdiği yardımlarla savaşın yaralarını sarmaya devam ettiği kaydedildi.

"Türkiye kardeşlikte destan yazıyor"

Dernek, geçen hafta İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana’dan yola çıkarttığı 6 tır ve 5 kamyon dolusu acil ihtiyaç malzemesi, gıda, sağlık ürünleri ve giysileri Suriye’ye ulaştırdı.  

"Savaşın ağır yüzünü gören kardeş Suriye halkına yardım etmeye devam edeceklerini" söyleyen Cansuyu Derneği’nin Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı, “Halkımızın bağışladığı yardımlar doğrudan muhtaçlara ve mağdurlara dağıtılıyor. Bu noktada hassasiyet gösteren bütün hayırsever halkımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye kardeşlikte destan yazıyor” dedi.

Derneğin İzmir’den yola çıkan yardım kamyonlarını organize eden İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz da hayırsever İzmir halkına teşekkür ettiğini belirterek, “Kardeşlerimiz orada açken bizim burada tok olmamız vicdanlarımızı yaralıyor. Bu bilinçle hareket eden kardeşlerimizin teveccühü ile kamyonlarımızı yola çıkarttık. Bu defa kamyonlarımızda giysi ve ayakkabı yoğunlukta” diye konuştu. 

İstanbul Başkan Yardımcısı Veysel Bahtiyaroğlu da İstanbul bölgesi olarak sürekli yardım konvoyları düzenlediklerini ve bunun medyada yer almadığını vurgulayarak, “Biz savaşın başlangıcından itibaren orada mağdur olan kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Dernekten 11 kamyon Suriye'nin iç bölgelerine ulaştı"

İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana’dan yola çıkan Cansuyu Derneği yardım kamyonları Hatay’ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinden giriş yaparak yardımları Suriyeli mağdurlara ulaştırdı. Ülkenin İdlib ve Hama şehirlerinde dağıtılan yardımlardan on binlerce kişinin faydalandığı belirtildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim