• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Suriye'ye 'seks cihadı'

Suriye'deki iç savaşla ilgili Tunus İçişleri Bakanı Lütfi bin Ceddo tarafından ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bakan Ceddo'ya göre, Tunuslu genç kızlar "seks cihadı" yalanıyla kandırılarak Suriye'ye fuhuşa gönderiliyor.
Suudi Arabistan sermayeli El Arabiya televiyonu, Tunus İçişleri Bakanı Lütfü bin Ceddo'nun Tunus parlamentosunda yaptığı konuşmaya geniş yer verdi. Tunus İçişleri Bakanı Ceddo'nun iddiasına göre, Tunuslu genç kızlar kandırılarak 'seks cihadı' yalanıyla Suriye'ye götürülüyor.
 
"Seks cihadı" yalanıyla kandırılan Tunuslu genç kızların Suriye'de 20, 30 ve 100'lü gruplardan oluşan cihatçı militanlar arasında takas edildiğini savunan Bakan Ceddo, genç kızların ülkelerine hamile olarak geri döndüklerini söyledi. Tunus İçişleri Bakanı Ceddo, bu konuda sessiz kaldıkları için üyesi bulunduğu hükümeti suçladı.
 
6 BİN KİŞİYE ÇIKIŞ YASAĞI 
 
Tunus İçişleri Bakanlığı'nın 2013 Mart ayından bu yana Suriye'ye gitmek isteyen 6 bin Tunus vatandaşına çıkış izni vermediğini dile getiren Bakan Lütfi bin Ceddo, Tunuslu gençleri "cihat" yalanıyla Suriye'ye gönderen bir şebekeyi çökerttiklerini ve 86 kişiyi bu gerekçeyle gözaltına aldıklarını belirtti.
 
Bazı insan hakları örgütlerinin, Tunus İçişleri Bakanlığı'nı bu konuda eleştirmesi üzerine açıklama yapan Ceddo, çıkış izni vermedikleri kişilerin hepsinin 35 yaş altında olduğuna dikkat çekti.
 
Tunus İçişleri Bakanı Lütfi bin Ceddo, "Cepheye gönderilen gençlerimize, Suriye köylerine nasıl saldıracakları ve onları nasıl yağmayalayacakları öğretiliyor" dedi.
 
untitled-15.20130920161610.jpg
 
Tunus İçişleri Bakanı Ceddo, Tunuslu genç kızların "seks cihadı" yalanıyla Suriye'ye gönderildiğini iddia etti.
 
MÜFTÜ DE BENZER AÇIKLAMA YAPMIŞTI 
 
Geçtiğimiz Nisan ayında, dönemin Tunus Müftüsü Şeyh Osman Battıh da buna benzer bir açıklama yapmıştı. Battıh, 13 Tunuslu genç kızın "kandırılarak" Suriye 'deki militanlara "seks hizmeti" vermek için bu ülkeye gittiklerini söylemişti. Tunus Müftüsü Şeyh Osman Battıh bunu, "bir tür fuhuş" olarak nitelendirmişti.
 
Geçtiğimiz Ağustos ayında kamu güvenlik hizmetinin başındaki Mustafa bin Ömer, ülkenin doğusunda El Kaide bağlantılı bir "seks cihadı" hücresini çökerttiklerini açıklamıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim