• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Suriyelilerin yeni toplanma ve dağıtım yerleri Keşan

Suriyelilerin yeni toplanma ve dağıtım yerleri Keşan
Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen Suriyeli göçmenlerin yeni toplanma noktası Edirne'nin Keşan ilçesi oldu.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak üzere Keşan’a getirilen ve burada bir otelde bekletildikten sonra araçlarla Ege sahillerine götürülmek istenen 51 Suriyeli sığınmacı yakalandı. İstanbul’dan gruplar halinde Keşan’a getirilen göçmenlerin, burada bir otelde tutulduğu ve daha sonra küçük gruplar halinde yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalıştıkları öğrenildi.

ÖNCE İKİ ARAÇTA 10 SURİYELİ YAKALANDI

Edinilen bilgiye göre, Keşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği Ekipleri yaptığı istihbari çalışmalar sonucu, İstiklal Caddesi üzerinde S.B. (56) yönetimindeki 22 FB 728 ve G.Ş. (25) yönetimindeki 22 RS 595 plakalı otomobilleri durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada araçlarda 10 Suriyeli sığınmacı yakalandı.

ÖNCE OTELE GETİRİLİP, SONRA DAĞITILIYORLAR

Operasyonu genişleten ekipler, yaptıkları araştırmada kaçakların İki Minareli Çarşı Cami karşısındaki Y. Otel’den teslim alındığını ve otelde hala çok sayıda göçmenin mevcut olduğu bilgisini edindi. Kısa süre içerisinde otelde arama yapan ekipler, 41 göçmen daha yakaladı. 14’ü çocuk toplam 51 Suriye uyruklu kaçak, ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Kaçakların çantalarında can yeleği ve bot malzemeleri de bulundu.
Suriyeli göçmenler, emniyetteki işlemlerinin ardından Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Gözaltına alınan araç sürücüleri S.B. ve G.Ş.’nin ise Keşan Adalet Sarayı’nda mahkemeye sevk edildi. S.B ve G.Ş, ifadeleri alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Suriyeli sığınmacılar ise İstanbul’a götürüldü.

GÖÇMENLER ARASINDA JİNEKOLOG DA BULUNUYOR

Öte yandan, göçmenler arasında jinekolog bulunduğu öğrenilirken, farklı meslek gruplarından kişilerin de yer aldığı belirtildi. Ülkelerindeki savaştan kaçtıklarını ifade eden göçmenler, buna mecbur kaldıklarını söyledi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim