• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Suriyelilerin ‘Çalışma İzinleri’ İle İlgili Toplantı Yapıldı

Suriyelilerin ‘Çalışma İzinleri’ İle İlgili Toplantı Yapıldı
Adıyaman'da istihdam edilecek Suriyelilerin "Çalışma İzinleri" ile ilgili bilgilendirme toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Adıyaman'da istihdam edilecek Suriyelilerin "Çalışma İzinleri" ile ilgili bilgilendirme toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

ATSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, ATSO Başkan Yardımcısı Mehmet Eroğlu, SGK İl Müdürü Fuat Tekin, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ramazan Tatar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ramazan Tatar, İl Göç İdaresi Uzman Yardımcısı Ahmet Dursun, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, Suriye Yenilik ve Kültür Derneği Başkanı Amer Almer, işadamları, ATSO üyeleri ve Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Toplantıya katılan kurum müdürleri Suriyelileri istihdam etmenin şartları ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, ilgili bakanlıklara Suriyelilerin istihdamı konusunu ilettiklerini belirterek, "Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak yıllardır bu işin peşindeydik. İlgili bakanlıklara bu konuyu götürdük. Ülkemiz Suriyeli misafirlere 6 milyar dolar civarında bir masraf yapıyor. Biz kendimizi bununla yükümlü addediyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Ama gelinen noktada Suriyeli vatandaşların ülkemizde uzun bir süre kalacağı kesin olarak gözüküyor. Hiç olmazsa çalışma imkânı olan bu insanlar hem istihdam noktasında evlerine ekmek götürebilmeleri için çalışma izninin önemine inandık. Geçen hafta bakanlıktan onaylandı ve bu karar resmi gazetede yayınlandı. Tabi bunun şartları var. Kurum müdürlerimiz bu konuyu detayıyla bizlere anlatacaklar. Bu toplantıyı Suriyeli vatandaşlarımızı çalıştırmak isteyen firmaların bilgilendirilmesi için düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ramazan Tatar, sunumla desteklediği konuşmasında Suriyelilerin çalıştırılması konusunda yönetmelikle ilgili bilgiler verdi.

Tatar, Suriyeli yabancıların izin alınmadan çalıştırılmasının yasak olduğunu, bugüne kadar sıkı bir baskı uygulanmadığını belirterek mevzuatın yürürlüğe girmesinden sonra denetimlerde müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Fuat Tekin de Suriyeli sığınmacıların asgari ücretle çalıştırılma zorunluluğu olduğunu ifade ederek kayıt dışı çalıştırılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan da nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesi noktasında bakanlık çalışmalarını anlatarak yereldeki firmaların AR-GE ve tasarım birimi oluşturmaları gerektiğine değindi.

Suriye'de trajedi yaşandığına dikkat çeken Daştan, Suriyeli sığınmacıların Türkiye iş gücüne entegrasyonunun gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

İl Göç İdaresi Uzman Yardımcısı Ahmet Dursun ise Suriyeli sığınmacıların bazılarının nitelikli iş gücüne sahip olduklarını, bunlardan faydalanılabileceğini kaydetti.

Toplantının soru-cevap bölümünde katılımcılar Suriyelilerin çalıştırılması konusunda kurum müdürlerine sorular yöneltti.

Suriyelilerin ‘Çalışma İzinleri’ İle İlgili Toplantı Yapıldı

Suriyelilerin ‘Çalışma İzinleri’ İle İlgili Toplantı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim